Magyar foci sport

Márton Gábor: Elkapkodtuk, van bennem hiányérzet

Márton Gábor, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője szerint a Standard Liege megérdemelten nyert csapata ellen a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének utolsó körében, de hiányérzete van az elszalasztott lehetőség miatt.

A székesfehérváriak a csütörtök esti, belgiumi találkozó első félidejében jól játszottak és vezettek, a fordulás után viszont a Liege uralta a meccset és három gólt – ezekből kettőt büntetőből – szerezve  elütötte az OTP Bank Liga ezüstérmesét a főtáblára jutástól.

Először is gratulálok a Standardnak a továbbjutáshoz. Összességében megérdemelték, de úgy érzem, az első tizenegyesig egyenrangú partnerek voltunk

idézte a klub honlapja a nyáron kinevezett tréner meccs utáni nyilatkozatát.

„Az elejétől kezdve többet birtokolták a labdát, amire készültünk is, ez a labdabirtoklási fölény az első félidőben nem sok veszélyt jelentett. Ebben a játékrészben jó kontralehetőségeink voltak, de elkapkodtuk őket, vagy a végén nem voltunk elég higgadtak, így nem tudtunk még egy gólt szerezni, emiatt van bennem hiányérzet.”

Két tizenegyes végzett a Vidi Európa Liga-álmával
Nikolics Nemanja góljával még a fehérváriak vezettek, aztán jött a második félidő és két tizenegyes.

Az 53 éves szakember azt is elmondta, hogy ha a selejtezős sorozat előtt bárki azt mondja nekik, hogy a playoff körig jutnak, boldogok lettek volna, ám csütörtökön már tovább akartak jutni és a csoportkörben játszani, ezért mégsem lehetnek elégedettek.

A rivális vezetőedzője, Philippe Montanier szerint a szünet hozta meg a fordulatot a találkozón.

„Az első 30 percben jól játszott a Fehérvár, megleptek bennünket és megérdemelten vezettek a félidőben. A második játékrész már egészen máshogy alakult szerencsére. A szünetben sikerült a csapatot mentálisan feldobni és az ott elhangzottaknak megfelelően játszottak utána” – emelte ki a tréner.

A Fehérvár búcsújával eldőlt, hogy a második számú európai sorozat főtábláján 2017 után először nem lesz magyar együttes. Tavaly a – most Bajnokok Ligájába jutott – Ferencváros, 2018-ban pedig a székesfehérváriak szerepeltek a csoportmeccseken.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!