Magyar foci bajnokok ligája

Rebrov: Nagy örömet szereztünk egész Magyarországnak

Az idegenbeli 3-3-as döntetlen után hazai pályán 0-0-t játszott a Ferencváros a norvég Moldéval, így idegenben szerzett gólokkal továbbjutott, és 25 év után a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatja.

Lovrencsics Gergő: Az utolsó tíz perc az meleg volt
A tudatos építkezés diadalaként értékelte a Fradi csapatkapitánya a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplést.

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra. A Dinamo Kijevvel nem kellett playoffot játszani, amikor ott voltam edző, most viszont négy nagyon kemény kört kellett teljesítenünk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Minden ellenfél a saját országa bajnoka volt, komoly kihívásnak tettünk most eleget.

Nagy örömet szereztünk egész Magyarországnak, nagy büszkeséget jelent a számunkra, hogy az országot képviselhetjük a legrangosabb európai kupasorozatban. Ez egy más szint lesz, itt sok olyan csapat van, melyeknek a költségvetése tízszer nagyobb a mienknél

– nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Szerhij Rebrov.

A Fradi ukrán edzője nem akart foglalkozni norvég kollégája azon megjegyzésével, hogy a Molde végig jobb lett volna, csak annyit mondott:

Meg kell nézni az eredményt.

Szerinte játékosai minden kiadtak magukból, szerinte a párharc két meccse közötti különbség az volt, hogy ezúttal sokkal koncentráltabbak voltak.

„Most a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk. Nehéz az átállás egy ilyen szintű találkozó után, vasárnap újabb bajnoki vár ránk. Ha megtudjuk, kiket kapunk a csütörtöki sorsoláskor, akkor maximálisan fel fogunk készülni az ellenfeleinkből. Hogy készen állunk-e a csoportkörre? Majd, ha az első meccset lejátsszuk, akkor meglátjuk.”

Rebrov külön szót ejtett a stadionon kívül buzdító szurkolókról is.

„Már a Dinamo Zagreb ellen is óriási szurkolást kaptunk, ez sokat jelentett a játékosoknak. Így, hogy a stadionon kívülről is ekkora elánnal kapták a játékosok a biztatást, biztosan még többet segített nekik a pályán.”

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Olvasói sztorik