Magyar foci

Az NB III-as csapat a frászt hozta a címvédő Honvédra a kupában

A kispestik korán hátrányba kerültek, de végül simán jutottak tovább. Gazdag Dániel négy gólt szerzett.

Szombaton hengereltek az élvonalbeli csapatok a Magyar Kupában, és a vasárnap első meccsén a címvédő Budapest Honvéd is 1-1-es első félidő után végül 7-1-re legyőzte az NB III-as Tiszaújvárost és bejutott a legjobb 64 közé.

Az NB I-es csapatok legalább hatot vágtak ellenfeleiknek
A Kisvárda és a Zalaegerszeg kétszámjegyű eredményig meg sem állt, csak a Fradi kapott gólt.

Nehezen indult a meccs a kispestieknek, ugyanis Mezgrani lökése után már a 4. percben tizenegyest rúghatott a hazai csapat – pedig a szabálytalanság inkább vonalon kívül, mint belül történt –, Kristófi pedig értékesítette a megítélt büntetőt. A 30. percig kellett várni az egyenlítésre, az is egy potyagól volt, Gazdag lövését védte be Herceg.

Gazdag a későbbiekben is főszerepet vállalt, előbb Tóth-Gábornak adott gólpasszt a második félidő elején, majd egy labdaszerzés után ő maga talált be ismét a tizenhatoson kívülről. A Gazdag-show-nak ezzel még nem volt vége, a 79. percben megszerezte a harmadik gólját is, majd meglőtte a negyedik is. A Honvéd pedig nagyon megnyomta a végét, Nagy Gergő után Aliji is eredményes volt – utóbbi szabadrúgásból –, így alakult ki az 1-7-es végeredmény.

Bár a második félidőben kiütközött az osztálykülönbség a csapatok között, a korán bekapott gól miatt a vártnál talán nehezebben indult a mérkőzés a Honvéd számára.

Magyar Kupa, 6. forduló (a 64 közé jutásért)

Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd 1-7 (1-1)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik