Magyar foci sport

Elkerülte a nagyágyúkat a Fehérvár az EL-sorsoláson

Amennyiben a Mol Fehérvár FC sikerrel veszi az Európa Liga harmadik selejtezőkörét a francia Reims ellen, a főtáblára jutásért a belga Standard Liege vagy az újvidéki Vojvodina lesz az ellenfele, és idegenben kellene kiharcolni a továbbjutást.

A Standard öt forduló után 10 pontjával harmadik a belga bajnokságban, az előző idényben pedig ötödik lett. A Vojvodina hét találkozón gyűjtött 14 pontjával a hetedik a szerb tabellán, de legutóbb bronzérmet szerzett a Crvena zvezda és a Partizan mögött.

Egyik csapat sem lenne kellemes ellenfél, de kaphatta volna a magyar klub a Tottenhamet is, innen nézve viszont nem olyan rossz a sorsolás. Persze a Fehérvárnak előbb a francia bajnokságban tavaly hatodikként záró Reims ellen kell egy bravúrt elérnie, hogy odaérjen a playoff-körbe.

A Reims három kör után még nyeretlen idén a Ligue 1-ben. A francia ellenfelet hazai pályán fogadja a fehérvári csapat.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Domenic Aquilina

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!