Magyar foci

Az NB II-t választotta az U19-es válogatott helyett a korábbi gólkirály

Preisinger Sándor távozott az U19-es labdarúgó-válogatott éléről: a szakember a másodosztályú Békéscsaba edzőjeként folytatja pályafutását, írta az MTI.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a 46 esztendős tréner négy évvel ezelőtt az U15-ös korosztály válogatottját vette át. Csapata a tavalyi évre igazán ütőképes lett: kijutott az írországi U17-es Európa-bajnokságra, ahol veretlenül zárta szereplését.

A csoportban legyőzte a portugálokat, az oroszokat, az izlandiakat, majd a negyeddöntőben a spanyolokkal szemben csak 11-esekkel maradt alul, de az ötödik helyért rendezett összecsapáson 11-esekkel felülmúlta a belga válogatottat, így kiharcolta a részvételt a tavalyi, brazíliai U17-es világbajnokságra, amelyre korábban még sosem volt példa.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert azzal együtt, hogy edzői pályafutásom eleje óta az volt a célom, hogy a felnőtt futballban dolgozhassak, a korosztályos válogatott hatalmas visszatartó erő volt

– mondta Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

„Négy évig irányítottam ezt a csapatot, a játékosaim a szemem előtt váltak gyerekekből fiatal felnőttekké és kész futballistákká.”

Megvan a Vasas új vezetőedzője, korábbi játékost neveztek ki
A kötődés adott, már csak az eredményességet kell mellétenni.

A Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló Békéscsaba kispadján Preisinger a Vasashoz távozott Schindler Szabolcsot váltja. Az MLSZ számára időt ad Preisinger utódjának kiválasztására, hogy a következő időszak mérkőzéseit az európai szövetség központilag elhalasztotta a koronavírus-járvány miatt.

Kiemelt fotó: Mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!