Élő Magyar foci

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet

Okosan, taktikusan futballozva, Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni góljaival 2-1-re győzött a Ferencváros a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában, és bejutott a playoffba.

A tavalyi 0-4 után mindenképpen szeretett volna visszavágni a Ferencváros a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligájában, ennek megfelelően lendületesen is kezdte a mérkőzést.

Már a második percben megszerezte a vezetést Lovrencsics révén, igaz, ehhez kellett horvát védelem lassúsága is.

Az előny birtokában kicsit visszavett a Fradi, a Dinamo nagy lendülettel nyomott, hogy megszerezze az egyenlítő találatot, amely végül a 23. percben egy szerencsétlen szöglet utáni öngóllal össze is jött.

Ferencvárosi TC 1:[1] GNK Dinamo Zagreb – Myrto Uzuni (OG) 23′ from r/soccer

1-1 után azonban ismét kiegyenlítetté vált a mérkőzés, sőt, a Fradi többet birtokolta a labdát, csak éppen nagy ziccerig nem jutott el. Erre a 65. percig kellett várni, amikor egy eladott labdára Uzuni lecsapott és 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Ferencvaros [2] Dinamo Zagreb 1 – Myrto Uzuni 65’ from r/soccer

A Dinamo mindent megpróbált, de igazából egy pillanatnyi esélye sem volt arra, hogy kiegyenlítsen. A Fradi 2-1-re nyert, Szerhij Rebrov együttese így a BL playoff körében lesz érdekelt, ahonnan a párharc győztese a BL, a vesztese pedig az Európa Liga csoportkörében szerepelhet.

A zöld-fehérek a BL csoportkörbe jutásért az azeri Qarabag és a norvég Molde összecsapásának győztesével találkoznak, az a párharc már két mérkőzésen dől el.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt fotó: Mohos Márton/24.hu

Egyelített a Dinamo

Egy bal oldali szögletet követően Uzuniról saját kapujára pattant a labda (1-1).

Figyelni kell!

Egy gyors Fradi-kontrát kontrázott meg az ellenfél, az akció végén Petkovic ugyan egy köténnyel lövőhelyzetbe került, de a védők üggyel-bajjal csak szerelték.

Azért vannak szurkolók...

Bár a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik, a stadion előtt a reménykedő ferencvárosi szurkolók várják a jó híreket.

Nyom a Dinamo

Állandósult a zágrábi nyomás a Fradi kapujánál, Gojak lövése Civicről pattant szögletre.

Gyors Fradi-kontra

Uzuni kapott nagyszerű indítást, de Livakovic kapus jól vetődött ki.

Fotó: Mohos Márton/24.hu

Feléledtek a horvátok

A Dinamo a bekapott gól óta próbálja irányítani a játékot, az első helyzetet Stojanovic hagyta ki, gyenge lövését könnyen védte Dibusz.

ÁLOMKEZDÉS

Őrület, máris előnyben a Fradi. Tokmac bal oldali beadására Lovrencsics érkezett, és Orsicot megelőzve közelről lőtt a hálóba (1-0).

A kezdőcsapatok

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Kovacevic, Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak, Majer, Orsic – Petkovic

Mamic: Nyerni akarunk

Zoran Mamic, a horvátok vezetőedzője nem kertelt, magabiztosan és egyszerűen fogalmazva kijelentette, győzni jöttek Budapestre.

„A koronavírus-járvány miatt nem optimális a helyzet, ezúttal is idegenben játszunk, de ez nem számít. Úgy kell kimennünk a pályára, hogy nyerni akarunk.”

Magukat kell legyőzniük

„Önbizalommal telve kell futballoznunk, elsősorban magunkat kell legyőznünk. Amennyiben ez sikerül, akkor egy jó mérkőzést tudunk játszani” – mondta Szerhij Rebrov, a Fradi vezetőedzője.

Revánsra várva

2019. augusztus 13-án, egy zágrábi 1-1-es döntetlen után nagy reményekkel várta a visszavágót a Ferencváros, azonban a Dinamo 4-0-ra nyert, és továbbjutott a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójából. A helyzet most ugyanez: a Fradi pedig a sorozat hasonló szakaszában visszavágásra készül.

Olvasói sztorik