Magyar foci

Török kapitány: A Ferencváros kiverte a Celticet, ezért vigyáznunk kell

Magyar idő szerint este 20.45-kor Sivas városában megkezdi Nemzetek Ligája-szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, amely Törökország ellen lép pályára.

Marco Rossi: Az esélyek nem mellettünk szólnak, de…
Törökország ellen lép pályára csütörtökön a magyar válogatott.

„A célunk a győzelem, ezért rendkívüli erőfeszítéseket kell tennünk. A világjárvány árnyékában, néző nélkül futballozunk. Ellenfelünk olyan tapasztalt játékosokkal rendelkezik, mint Szoboszlai és közvetlenül előtte Szalai. Igaz, hogy változáson megy keresztül a csapat, de majd meglátjuk, mit csinálnak a pályán” – idézte Senol Günes szövetségi kapitányt a Fanatik című portál.

A szakember elmondta, nem nézhetik le a magyarokat.

A mi bajnokságunk még nem indult el, a magyar liga viszont már a harmadik hetében jár. A Ferencváros kiverte a Bajnokok Ligájából a skót Celticet, ezért vigyáznunk kell.

Günes tartott egy kis lelkesítő, össznépi összefogásra buzdító beszédet is – de nem a sporttal kapcsolatban.

A legnagyobb versenytársunk jelenleg a világjárvány. Együtt kell összefognunk a koronavírus ellen, nem elég, ha egy személy vagy egy ország legyőzi. Vigyázzunk egymásra, legyünk óvatosak!

A török válogatott 291 nap után lép ismét pályára, eddigi utolsó mérkőzését 2019. november 17-én Andorra ellen vívta és 2-0-ra győzött. Senol Günes kapitány abszolút megőrizte a válogatott keretét, csupán két újoncot hívott meg, a középpályás Mert Hakan Yandast, aki most augusztusban szerződött a Sivassportól a Fenerbahcéhoz, illetve a holland születésű, 2019-ig az ottani korosztályos válogatottakat erősítő támadó középpályás Orkun Kökcüt (Feyenoord).

A szövetségi kapitánynak ez lesz (két ciklus alatt összesen) a 63. mérkőzése: Günes irányításával a csapat eddig 32-szer nyert, 15 döntetlen mellett 15 vereséget szenvedett.

A magyar és a török válogatott eddig 13 alkalommal mérkőzött meg egymással: a magyarok hétszer, a törökök négyszer győztek, kétszer pedig döntetlen született.

A Fanatik kiemelte, hogy 1932-ben két nem hivatalos mérkőzésre is sor került, amikor a magyarok 17 éven aluli utánpótlás-válogatottja öt napot belül kétszer is győzött (2-1, 4-1).

A lap azt sem hallgatta el, hogy eddig az Eb- és vb-selejtezőket tekintve hat mérkőzésből mindössze egyszer nyertek a magyarok, 2012. október 16-án, a Puskás Ferenc Stadionban 3-1-re.

Ugyanakkor akad egy eléggé megmagyarázhatatlan zakó is, 1984. április 4-én az isztambuli Inönü-stadionban a magyarok – a duplázó Esterházy Márton és Mészáros Ferenc vezetésével – 6-0-ra nyertek.

A török válogatott kerete

Kapusok: Mert Günok (Basaksehir), Gökhan Akkan (Rizespor), Ugurcan Cakir (Trabzonspor)
Védők: Mehmet Zeki Celik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (mindkettő Sassuolo), Nazim Sangare (Antalyaspor), Caglar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke), Umut Meras (Le Havre), Hasan Ali Kaldirim (Basaksehir)
Középpályások: Cengiz Ünder (AS Roma), Efecan Karaca (Alanyaspor), Hakan Calhanoglu (Milan), Irfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (mindkettő Basaksehir), Mert Hakan Yandas, Ozan Tufan (mindkettő Fenerbahce), Okay Yokuslu (Celta Vigo), Orkun Kökcü (Feyenoord), Yusuf Yazici (Lille), Emre Kilinc (Galatasaray)
Csatárok: Ahmed Kutucu (Schalke), Burak Yilmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Düsseldorf)

Kiemelt fotó: Serhat Cagdas / Anadolu Agency via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik