Magyar foci

Újabb játékosok kerültek ki Rossi keretéből

Újabb két játékos került ki a magyar labdarúgó-válogatott törökök és az oroszok elleni keretéből: Bese Barnabás és Bolla Bendegúz sem lesz ott a Nemzetek Ligája nyitányán. A válogatott így 22 fős kerettel utazik el a csütörtöki, Törökország mérkőzés helyszínére.

Ilyen sem volt még: akár sorshúzás is dönthet a Nemzetek Ligájában
Egy meccset mindaddig meg lehet rendezni, amíg egy csapatnak 13 játékosa – közte egy kapus – alkalmas lesz a mérkőzésre.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint személyes okok miatt hozta meg ezt a döntést, de ez nem a koronavírus, ugyanis a csapat összes kerettagjának és stábtagjának negatív lett a második tesztje is.

Elejétől a végéig harcoló csapatot szeretnék látni, hiába erősebb nálunk a török csapat a papírforma szerint. Hibázhatunk, az is játék része, de mindenkinek az első perctől az utolsóig küzdenie kell!

– mondta Rossi.

Az MLSZ hivatalos Twitter-oldala kiemelte, amíg a török válogatott a legerősebb keretével készül ellenünk, addig mi a legjobb felálláshoz képest nagyjából 15 ponton kényszerültünk változtatni a keret kialakításakor.

„Ugyanakkor elégedett vagyok az újoncok és a visszatérők eddig elvégzett munkájával is” – tette hozzá Rossi.

A magyar csapat kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Fehérvár)
Védők: Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano), Kalmár Zsolt (DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Salzburg)
Csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest), Szalai Ádám (Mainz), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Kiemelt fotó: twitter.com/MLSZhivatalos

Olvasói sztorik