Magyar foci bajnokok ligája

Tiszteli a Dinamo edzője a Fradit, de szerinte jobb a csapata

Egy év után megismétlődik a tavalyi párosítás a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és amíg a Ferencváros revánsra vágyik, addig a Dinamo Zagreb reméli, ismét nyerni tud Budapesten, és továbbmegy a csoportkör felé vezető úton

2019 augusztusában a Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebbel került szembe a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. körében. Akkor a horvátországi mérkőzés 1-1-es döntetlenjét követően (Dani Olmo 7. percben szerzett góljára Sigér Dávid az 59. percben válaszolt), hazai pályán nagyon bízott a Fradi a bravúrban.

„Úgy megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót” – értékelték a Fradinál a BL-sorsolást
Bár a sorsolás nem kedvezett neki, de vállalja a kihívást a magyar bajnok.

Augusztus 19-én azonban a Dinamo ellenállhatatlan volt, és a Groupama Arénában Arijan Ademi, Bruno Petkovic, Dani Olmo és Amer Gojak góljaival 4-0-ra győzött.

Hisznek a Dinamo erejében

A történelem annyiban ismétli önmagát, hogy a két csapat egy évvel később, a BL ugyanazon szakaszában ismét találkozik egymással, az egymérkőzéses párharcnak a Fradi stadionja ad otthont.

A Dnevnik megszólaltatott néhány játékost a sorsolást követően, Bruno Petkovic úgy fogalmazott, nem lesz könnyű csata, de hisz a továbbjutásban.

Jó ellenféllel találkozunk, tavaly óta ismerjük egymást. A lehető legjobban fogunk felkészülni, nem lesz könnyű, de hiszek a Dinamo erejében

– mondta.

„A hír, hogy a Ferencvárost kaptuk, Szarajevóban, a bosnyák válogatott összejövetelén ért utol. Nem könnyű ellenfél, de ebben a szakaszban már nincsenek könnyűek. Felkészülünk és hiszünk magunkban” – nyilatkozta a támadó középpályás Amer Gojak.

Dominik Livakovic kapus szerint lehettek volna szerencsésebbek is a sorsolásnál. „Már nincs értelme sajnálkozni. A Ferencváros komoly csapat, otthon játszik. De ugyanez volt tavaly is, akkor továbbmentünk, és különösen kellemesem emlékszem vissza arra a budapesti meccsre. Hiszek a Dinamo továbbjutásában.”

A jobboldali védő, Petar Stojanovic szintén jobban örült volna más ellenfélnek, azt mondta, a Fradi évek óta erősebb, és most minden bizonnyal több motivációja lesz a tavalyi vereség miatt.

Alázatosnak kell lennünk, maximális tiszteletben kell tartanunk az ellenfelet. A Ferencváros egy komoly klub, amely évről évre javul, de mi vagyunk a Dinamo. Szilárdan hiszek a továbbjutásban, és abban, hogy ezt kevesebb stresszel érjük el, mint Kolozsváron

– vélte az egyszeres horvát válogatott középpályás, Lovro Majer, utalva a múlt szerdai CFR Cluj elleni 2-2-es döntetlenre és tizenegyesekkel kiharcolt sikerre.

Nem lesz könnyű, de …

A Tportal.hr azt írta címében: „A Dinamo játékosainak első nyilatkozatai, miután megtudták az ellenfelet a Bajnokok Ligája felé vezető úton: Nem lesz könnyű, de …”

A Slobodna Dalmacija azt emelte ki, hogy az UEFA 200 legjobb európai klubjának rangsorában a Dinamo a 49., a Ferencváros viszont csupán a 135. helyen áll.

A német Transfermarkt a magyar bajnok értékét 24,05 millió euróra becsüli, a horvátokat ugyanakkor 82,10 millió euróra.

A Fradi keretében 18 külföldi van, többek között a horvát csatár, Roko Baturina, akit a Dinamo egymillió euróért adott el. De ismerős lehet az albán Myrto Uzuni is, aki a másik zágrábi klubtól, a Lokomotivától szerződött 1,8 millió euróért a Fradihoz.

Idegenben is nyernének

A Vecernij List megszólaltatta Zoran Mamic edzőt, aki ugyanazt tudta mondani, mint a játékosai, egy régi ismerős és nehéz mérkőzés vár a Dinamóra.

„Nem voltunk szerencsések, hogy az egyetlen mérkőzést itthon játsszuk le, de alkalmazkodnunk kell a helyzethez. A kolozsvári mérkőzés előtt elmondtuk, mi a célunk. Tiszteljük a Ferencvárost, nagyon jó csapat, hiszen kiverte a nagy Celticet. Nagy menetelésben van, mi szeretnénk továbbjutni, ami azt jelenti, hogy Magyarországon nyernünk kell – mondta Mamic.

Tiszteletben tartva az ellenfél minőségét és a komoly beruházásokat, úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk. De csak az számít, amit a pályán mutatunk. Reméljük, hogy be tudjuk bizonyítani, hogy megérdemeljük a playoffot, és majd a BL-csoportkört

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik