Magyar foci bajnokok ligája

Maximálisan tiszteli a Fradit a Celtic edzője

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője szerint előny lehet csapata számára, hogy a koronavírus-járvány miatt szerdán zárt kapuk mögött játszanak a skót Celtic Glasgow otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, írta azt MTI.

A Fradinak van miből erőt merítenie a Celtic ellen
Legalábbis így gondolja Bogdán Ádám, aki 2018 októberében védett már a Celtic Parkban.

„Az üres lelátók előnyt jelenthetnek számunkra, hiszen tisztában vagyok azzal, milyen hagyománya van a Celticnek, milyen hangulatosak szoktak lenni a telt házas meccseik” – nyilatkozta a Glasgow-ban rendezett keddi sajtótájékoztatón az FTC ukrán szakembere.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a futball szinte mit sem ér szurkolók nélkül, és egy telt házas arénában is nagyon jó lenne játszani, mert az több érzelmet és több motivációt vált ki a játékosokból.

Ezen a szinten bármelyik csapattal kerülünk össze, az komoly minőséget képvisel. Úgy gondolom, mindkét együttesnek nehéz dolga lesz, kemény meccsre készülök

– vélekedett Rebrov.

Hozzáfűzte, mindenképpen nagyobb összpontosítást igényel mindkét csapat részéről, hogy a továbbjutás egy meccsen dől el, hiszen így bármi megtörténhet. Az FTC trénere szerint nagyon meglátszik a folyamatos fejlődni akarás és a motiváció a skótok játékán, szerdán pedig keményen és intenzíven támadó ellenfélre számít.

„Korainak tartom, hogy egy ilyen minőségű ellenféllel kell játszanunk, hiszen a Djurgarden is jó csapat, amelyet elbúcsúztatott, de izgatottak vagyunk, és a lehető legjobban felkészülve várjuk a találkozót” – idézte a skót bajnokcsapat honlapja Neil Lennont.

A Celtic a múlt héten az izlandi KR Reykjavík együttesét verte 6-0-ra, de Lennon megfogalmazása szerint a Ferencváros fizikailag, taktikailag és minőségileg is nagy előrelépést jelent számukra az északi szigetország bajnokcsapatához képest.

A vezetőedző reményét fejezte ki, hogy a hazai pálya ismét előnyt jelent majd számukra, de felhívta a figyelmet, hogy az FTC tavaly az Európa Liga csoportkörében az Espanyol, a Ludogrec és a CSZKA Moszkva otthonában sem kapott ki, vagyis szinte specialistája az idegenbeli kupameccseknek.

Szeretnénk a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelni. Tudjuk, hogy a feladat nehéz lesz, de sokat dolgoztunk, és maximálisan tiszteljük ellenfelünket

– mondta Lennon.

A zárt kapus mérkőzésrendezés kapcsán a tréner elmondta, a Celtic sikereinek kulcsa részben a szurkolók támogatása, de a körülményekhez a lehető leghamarabb alkalmazkodniuk kell, ezért szerdán is nagyon motiváltan kell pályára lépniük.

A Celtic-Ferencváros mérkőzés szerdán – magyar idő szerint – 20.45-kor kezdődik, a játékvezető a holland Allard Lindhout lesz.

Kiemelt fotó: ANDY BUCHANAN / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik