Magyar foci

„Jöhet a nyomozás is, ha kell, állok elébe!” – komoly szankciók az NB III-as csapatnál a vereség után

Az NB III Keleti csoportjának 4. fordulójában a DVSC II csapata hazai pályán verte 5-0-ra a Sajóbábony csapatát, utóbbi klubnál pedig azóta elég komoly következményei lettek a vereségnek, írja a csakfoci.hu. Vígh Ferenc vezetőedző nyilatkozott a klubhonlapnak a vasárnapi, Tiszaújváros elleni bajnoki kapcsán, ekkor beszélt részletesebben is a történtekről.

„Rengeteg negatív információ érkezett a vezetők részére a mérkőzéssel kapcsolatosan, amit mindenféleképpen szerettünk volna kivizsgálni és letisztázni elsősorban az egyesület, edzőink és játékosaink jó híre és becsülete megőrzése miatt. Kedden rendkívüli ülést tartott a vezetőség, amin én is jelen voltam, de szerda reggelre született meg csak a döntés, miszerint három játékost azonnali hatállyal felmentettünk az edzések és mérkőzések további látogatása alól” – mondta Vígh, aki indoklásként azt fogalmazta meg, hogy a labdarúgóknak a meccseken és az edzéseken nyújtott nem megfelelő hozzáállás miatt kellett távozniuk. Sajnálja, hogy így alakult, mert ő állította össze a keretet és három, NB III-as szinten extra játékostól kellett megválniuk.

Bódog Tamás: Elsőre nem volt rossz, de az eredmény… Katasztrófa
Az MTK-t irányító Michael Boris szavai alapján ugyan jól kezdett, de csapata továbbra is két lábbal áll a földön.

„Az egyesület részéről lezártnak tekintettük volna az esetet, de mivel az én nevem is negatívan szóba került,

ezért azt kértem az MLSZ felé is jelezzük az esetet és ha úgy határoznak akkor a rendőrség bevonására is szükség lehet. Az én nevemet, becsületemet irigy, rosszindulatú, tudatlan magyar emberek nem fogják besározni, rágalmazni! Úgyhogy nyugodtan jöhet a nyomozás is, ha kell én állok elébe!

A játékosok és a szurkolók egyöntetű véleménye, hogy jó döntés született és így a csapatmorál is helyreállhat, hiszen több játékos is jelezte, ha nem születik valami komoly szankció, akkor ők adják le a szerelést” – mondta a vezetőedző, akinek a csapatösszeállításnál eltiltás is nehezíti a dolgát, így mindössze 13 bevethető mezőnyjátékosa lesz, a csapattól pedig annyit várnak, hogy akarjanak focizni és vigyék ki a szívüket a pályára.

A Sajóbábony egy-egy győzelem és döntetlen mellett kétszer kapott ki eddig. A 16. helyen áll a 20 csapatos Keleti csoportban.

Borítókép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik