Magyar foci

Ha megfelelő ajánlat jött volna, már nem Duchatelet lenne az Újpest FC tulajdonosa

Ritka lehetőség adódott kedden az újpesti szurkolók előtt, az NB I-es futballcsapat belga tulajdonos-elnöke, Roderick Duchatelet ugyanis ankéton jelent meg, és válaszolt a kérdésekre.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a drukkerek a minőségi keret kialakításának elmaradását, a túl sok külföldi szerződtetését, az értékek kiárusítását célzó játékospolitikát, valamint a szűkös költségvetést rótták fel.

Duchatelet elmondta, a külföldi labdarúgók közül nagyobb a merítési lehetőség, és a piaci értékük is alacsonyabb, mint a magyaroké.

Olykor gazdasági okokból el kell adni alapembereket, de az ingyen igazolható játékos nem minden esetben rossz futballista.

„Annak idején Enisz Bardit is ingyen szereztük meg, most pedig a La Ligában stabil kezdőjátékos. A tapasztalt, minőségi futballista pedig többnyire csak a pénzért szerződik Magyarországra, sokszor motiválatlanul, a klubhűség semmit sem jelent neki – ez akkor is igaz, ha a helyzet folyamatosan javul ezen a téren.”

Szerinte a mai napig vannak, akik megpróbálják a klubot kisemmizni, volt olyan szervezet, amely korábban nyíltan hátba támadta őket.

Többször elmondtam, ha megfelelő piaci ajánlat érkezik, átadom az egyesületet, és megyek haza. Ha az esetleges vevőkről szóló pletykák igazak lennének, már nem én ülnék a tulajdonosi székben.

Kiemelt fotó: ujpestfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik