Magyar foci

Eladó az Újpest FC, Orbán fő bizalmasa venné meg

A belga tulajdonos húszmillió euróért árulja a futballklubot.

Döbbenetes információval állt elő a Magyar Nemzet, amely szerint húszmillió euróért, vagyis csaknem 6.5 milliárd forintért eladó az Újpest FC. A lap úgy tudja, Roderick Duchatelet, a lila-fehérek belga tulajdonosa a közelmúltban potenciális vevőjelöltre talált: a magyar milliárdosok listáján előkelő helyet elfoglaló Garancsi István lehet a vevő. A dolog érdekessége, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel remek kapcsolatot ápoló üzletember a Mol Vidi FC jelenlegi elnöke.

Amint arra a Magyar Nemzet felhívja a figyelmet, a szabályok szerint ugyanabban a bajnoki osztályban egy személy vagy gazdasági társaság birtokában nem lehet több klub, az üzlet létrejötte esetén Garancsinak tehát meg kellene válnia a Viditől. Éppen ezért párhuzamosan két ügylet valósulhat meg: az Újpest FC adásvételével lényegében egy időben a jelenlegi névszponzor, a Mol a Vidi FC-nél tulajdonossá avanzsálna. Ez a lépés egy szerves folyamat betetőzése lenne Székesfehérváron.

Duchatelet írásban válaszolt az újság kérdéseire.

„Egyre többen érdeklődnek az Újpest FC megvétele iránt. Mi több, az elmúlt három évben folyamatosan tárgyalok különböző partnerekkel, akik megvennék a klubot. Az Újpest nagyon nagy név a futball történetében. (…) A befektetők spektruma a futballügynökségektől az Egyesült Államok pénzügyi alapjain át akár a különböző hátterű oligarchákig terjed, ezt látva azt gondolom, hogy a futballklubok értéke általában véve tartósan emelkedni fog. Az Újpest FC-ben folyamatosan megvalósuló befektetéseinkre tekintettel a közelmúltban megváltoztattam a klub és az ahhoz kapcsolódó kereskedelmi javak értékét húszmillió euróra” – adott tájékoztatást a belga tulajdonos.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik