Magyar foci

Nemzetközi tornával indult, budapesti kupa is lett belőle

A Budapesti Atlétikai Klub 2018-ban újraalakult csapata nem titkoltan azzal a céllal kezdte meg újra működését, hogy a jó értelemben vett amatőr futballt támogassa. Ennek ünnepeként hozta létre 2019-ben az egyesület korábbi remek játékosáról, Egri Erbstein Ernőről elnevezett Egri Erbstein Tornát, amelyet a legősibb amatőr angol klub, a Corinthians Casuals nyert meg.

Budapesten járt a csapat, amelyik 11-3-ra verte a Manchester Unitedet – imádtuk
A világ legősibb amatőr futballklubja vendégeskedett az első Egri-Erbstein Tornán, különleges vendégek és komoly meglepetések várták az érdeklődőket. Ezen kívül hatvan hamisítatlan angol drukker hangja.

A torna újabb rendezését Angliában szeretnék tartani a szervezők, de ez nem jelenti azt, hogy itthon nem kezdene új projektbe az egyesület. Molnár Bertalan jóvoltából ugyanis egy új kupasorozat is indul, az Egri Erbstein Kupa, amelyben a Budapest Kupából kieső BLSZ III-ban és BLSZ IV-ben, vagyis a két legalacsonyabb osztályban szereplő csapatok szerepelhetnek.

Az első kupa döntőjét már le is játszották, a BAK augusztus 2-án 3-1-re legyőzte a Budatétényt.

A koronavírus-járvány miatt az előző szezonban sajnos a negyeddöntőknél félbeszakadt a Budapest Kupa. A legjobb nyolc közé két BLSZ III-as csapat jutott be, a Budatétény SE és a BAK. Számukra rendeztük meg az I. Egri Erbstein Kupa döntőjét, mert az ő meccsük egyezett a kupa jövőbeni céljával: A továbbiakban az a tervünk, hogy a budapesti amatőr futball leginkább amatőr része egy újabb lehetőséget kapjon a versenyzésre. Azt szeretnénk, hogy a Budapest Kupában legtovább jutó 8 BLSZ II-nél alacsonyabb osztályban szereplő csapatnak a kieséssel ne érjen véget a verseny, és megküzdhessenek az Egri Erbstein Kupáért

– idézi az egyesület elnökét a pestifoci.hu.

A Budapest Kupa 2020-21-es kiírása még nem kezdődött el, így a kupa második kiírásának csapatai még nem ismertek, ám a jövőben kvázi vigaszágon folytathatják a legtovább jutó legamatőrebb csapatok. A döntőre a Budapest Kupa előmeccseként kerülne majd sor, ennek a mérkőzésnek a győztese viselheti egy éven át a legjobb budapesti amatőr kupacsapat büszke címét, illetve megkapja az Egri
Erbstein Kupa vándorserleget. A terv egyébként az, hogy a csapatok ingyen szerepelhessenek a sorozatban, azaz se a pályabérlés, se a bíróküldés ne jelentsen külön terhet a számukra.

További érdekesség, hogy az első döntőt elveszítő Budatétény a következő az idényt már a BLSZ II-ben tölti, vagyis győzelme esetén sem védhette volna meg a címét.

Kiemelt kép: budapestiak.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik