Magyar foci sport

Nemzetközi tornával indult, budapesti kupa is lett belőle

A Budapesti Atlétikai Klub 2018-ban újraalakult csapata nem titkoltan azzal a céllal kezdte meg újra működését, hogy a jó értelemben vett amatőr futballt támogassa. Ennek ünnepeként hozta létre 2019-ben az egyesület korábbi remek játékosáról, Egri Erbstein Ernőről elnevezett Egri Erbstein Tornát, amelyet a legősibb amatőr angol klub, a Corinthians Casuals nyert meg.

Budapesten járt a csapat, amelyik 11-3-ra verte a Manchester Unitedet – imádtuk
A világ legősibb amatőr futballklubja vendégeskedett az első Egri-Erbstein Tornán, különleges vendégek és komoly meglepetések várták az érdeklődőket. Ezen kívül hatvan hamisítatlan angol drukker hangja.

A torna újabb rendezését Angliában szeretnék tartani a szervezők, de ez nem jelenti azt, hogy itthon nem kezdene új projektbe az egyesület. Molnár Bertalan jóvoltából ugyanis egy új kupasorozat is indul, az Egri Erbstein Kupa, amelyben a Budapest Kupából kieső BLSZ III-ban és BLSZ IV-ben, vagyis a két legalacsonyabb osztályban szereplő csapatok szerepelhetnek.

Az első kupa döntőjét már le is játszották, a BAK augusztus 2-án 3-1-re legyőzte a Budatétényt.

A koronavírus-járvány miatt az előző szezonban sajnos a negyeddöntőknél félbeszakadt a Budapest Kupa. A legjobb nyolc közé két BLSZ III-as csapat jutott be, a Budatétény SE és a BAK. Számukra rendeztük meg az I. Egri Erbstein Kupa döntőjét, mert az ő meccsük egyezett a kupa jövőbeni céljával: A továbbiakban az a tervünk, hogy a budapesti amatőr futball leginkább amatőr része egy újabb lehetőséget kapjon a versenyzésre. Azt szeretnénk, hogy a Budapest Kupában legtovább jutó 8 BLSZ II-nél alacsonyabb osztályban szereplő csapatnak a kieséssel ne érjen véget a verseny, és megküzdhessenek az Egri Erbstein Kupáért

– idézi az egyesület elnökét a pestifoci.hu.

A Budapest Kupa 2020-21-es kiírása még nem kezdődött el, így a kupa második kiírásának csapatai még nem ismertek, ám a jövőben kvázi vigaszágon folytathatják a legtovább jutó legamatőrebb csapatok. A döntőre a Budapest Kupa előmeccseként kerülne majd sor, ennek a mérkőzésnek a győztese viselheti egy éven át a legjobb budapesti amatőr kupacsapat büszke címét, illetve megkapja az Egri
Erbstein Kupa vándorserleget. A terv egyébként az, hogy a csapatok ingyen szerepelhessenek a sorozatban, azaz se a pályabérlés, se a bíróküldés ne jelentsen külön terhet a számukra.

További érdekesség, hogy az első döntőt elveszítő Budatétény a következő az idényt már a BLSZ II-ben tölti, vagyis győzelme esetén sem védhette volna meg a címét.

Kiemelt kép: budapestiak.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!