Magyar foci

Sallai Roland: Örülök, hogy ment a játék, de elégedett akkor lennék, ha még jobban teljesítenék

Véget ért a nyári szünet Sallai Roland, a német élvonalban szereplő Freiburg labdarúgójának számára, aki a rövid pihenőt egy görögországi nyaralással töltötte, valamint meglátogatta korábbi klubját, a Puskás Akadémiát is, ahol belenézett az utánpótláscsapat edzésébe is. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt mondta, két részre bontaná az idényét: az elsőben hol játszott, hol nem, bajnokság visszatérése után azonban elkapta a fonalat.

„Stabilizáltam a helyem a kezdőcsapatban, és gólokat is szereztem. Örültem, hogy jól ment a játék, a következő idényben is szeretnék legalább ezen a szinten teljesíteni.

De igazán elégedett akkor lennék, ha még jobban teljesítenék.

Ez a cél lebeg a szemem előtt, ezért dolgozom keményen mindennap” – mondta a 23 éves Sallai, aki 21 német bajnokin két gólt szerzett.

Azt is mondta, hogy az utóbbi három hétben már napi szinten végezte az edzéseket, teljes erőbedobással, mert nemhogy lemaradni nem akar a többiektől, de előrébb akar tartani a csapattársainál.

Nem bánkódik amiatt, hogy a Freiburg lemaradt a nemzetközi kupaszereplésről, mert elsődleges céljuk évről évre az, hogy bennmaradjanak a Bundesligában. És azt sem éli meg visszalépésként, hogy míg a ciprusi APOEL-lel a BL-főtáblán a Real Madrid, a Tottenham és a Dortmund ellen lépett pályára, most erre nincs lehetősége.

Feltámadt a MU sokat szapult focistája
A United mellett az Inter is negyeddöntős, a Getafe fontos helyzetben rontott büntetőt.

„Lehet, azóta nem szerepeltem a legrangosabb európai kupasorozatban, viszont hétről hétre Európa egyik topbajnokságában játszhatok.

Azt a hat csoportkörös összecsapást a fejlődésem szempontjából össze sem lehet hasonlítani a harmincnégy német élvonalbeli mérkőzéssel, amely idényenként itt vár rám.

Jelenleg arra törekszem, hogy ezek legalább nyolcvan-kilencven százalékán pályán legyek, és megőrizzem a stabilitást, amely az utóbbi időben jellemzett” – így Sallai, aki szerint, ha a Freiburgot miné több góllal és gólpasszal tudja segíteni, akkor a karrierje során a következő állomás egy olyan csapat lehet, amely minden évben szerepel a nemzetközi kupákban.

Amikor a válogatottra terelődött a szó, azt mondta, örül neki, ha Marco Rossinak kedvező a véleménye róla, a csapatban pedig érzi a kellő minőséget ahhoz, hogy kiharcolja az Európa-bajnoki részvételt és a Nemzetek Ligájában is jól szerepeljen.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: SASCHA STEINBACH / EPA POOL / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik