Magyar foci sport

Sallai Roland: Örülök, hogy ment a játék, de elégedett akkor lennék, ha még jobban teljesítenék

Véget ért a nyári szünet Sallai Roland, a német élvonalban szereplő Freiburg labdarúgójának számára, aki a rövid pihenőt egy görögországi nyaralással töltötte, valamint meglátogatta korábbi klubját, a Puskás Akadémiát is, ahol belenézett az utánpótláscsapat edzésébe is. A Nemzeti Sportnak nyilatkozva azt mondta, két részre bontaná az idényét: az elsőben hol játszott, hol nem, bajnokság visszatérése után azonban elkapta a fonalat.

„Stabilizáltam a helyem a kezdőcsapatban, és gólokat is szereztem. Örültem, hogy jól ment a játék, a következő idényben is szeretnék legalább ezen a szinten teljesíteni.

De igazán elégedett akkor lennék, ha még jobban teljesítenék.

Ez a cél lebeg a szemem előtt, ezért dolgozom keményen mindennap” – mondta a 23 éves Sallai, aki 21 német bajnokin két gólt szerzett.

Azt is mondta, hogy az utóbbi három hétben már napi szinten végezte az edzéseket, teljes erőbedobással, mert nemhogy lemaradni nem akar a többiektől, de előrébb akar tartani a csapattársainál.

Nem bánkódik amiatt, hogy a Freiburg lemaradt a nemzetközi kupaszereplésről, mert elsődleges céljuk évről évre az, hogy bennmaradjanak a Bundesligában. És azt sem éli meg visszalépésként, hogy míg a ciprusi APOEL-lel a BL-főtáblán a Real Madrid, a Tottenham és a Dortmund ellen lépett pályára, most erre nincs lehetősége.

Feltámadt a MU sokat szapult focistája
A United mellett az Inter is negyeddöntős, a Getafe fontos helyzetben rontott büntetőt.

„Lehet, azóta nem szerepeltem a legrangosabb európai kupasorozatban, viszont hétről hétre Európa egyik topbajnokságában játszhatok.

Azt a hat csoportkörös összecsapást a fejlődésem szempontjából össze sem lehet hasonlítani a harmincnégy német élvonalbeli mérkőzéssel, amely idényenként itt vár rám.

Jelenleg arra törekszem, hogy ezek legalább nyolcvan-kilencven százalékán pályán legyek, és megőrizzem a stabilitást, amely az utóbbi időben jellemzett” – így Sallai, aki szerint, ha a Freiburgot miné több góllal és gólpasszal tudja segíteni, akkor a karrierje során a következő állomás egy olyan csapat lehet, amely minden évben szerepel a nemzetközi kupákban.

Amikor a válogatottra terelődött a szó, azt mondta, örül neki, ha Marco Rossinak kedvező a véleménye róla, a csapatban pedig érzi a kellő minőséget ahhoz, hogy kiharcolja az Európa-bajnoki részvételt és a Nemzetek Ligájában is jól szerepeljen.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: SASCHA STEINBACH / EPA POOL / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!