Magyar foci

A Fővárosi Főügyészséghez fordul az NB III-ból kizárt focicsapat

Az NB III-ból szezon közben kizárt Ózdi Kohász SC a Fővárosi Főügyészség segítségét kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) szemben.

A harmadosztályba 2019 tavaszán feljutó csapat Várhidi Péterrel kezdte el a szezont, de őszre pénzügyi problémák adódtak, aminek az lett a vége, hogy november 12-én az edző lemondott, a csapatot pedig súlyos pontlevonással büntették, sok focista eligazolt. A borsodi kiscsapatot az MLSZ fegyelmi bizottsága november 26-án zárta ki azonnali hatállyal a harmadosztályból, miután ifjúsági játékosokkal állt ki a Tállya elleni bajnokira, ahol 29-0-ra kikapott.

„Isten, haza, család, klub” – 29-0-ra kapott ki az Ózd csapata
Az NB III-as csapat 16 éves ifistákkal állt ki a Tállya elleni bajnokira.

Gál László, a klub elnöke azonban levélben fordul a Fővárosi Főügyészséghez, mert érzése szerint jogtalanul járt el a fegyelmi bizottság.

A kizárási határozat ellen a Fegyelmi Bizottság tárgyalásán, amikor a határozatot kihirdették, azonnal szóban fellebbezést jelentettem be, így az álláspontom szerint nem emelkedhetett jogerőre. Ezt követően, mikor közlésre került írásban a határozat, az Ózdi Kohász SC irányába, írásban is megtörtént a fellebbezés bejelentése, így az ügy az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága elé került. Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága a fellebbezést annak elkésettsége miatt elutasította, álláspontom szerint fegylmi szabálzyatba ütköző módon

– áll az elnök levelében a Facebook-oldalára posztolt levélben.

Gál szerint megtehette a bizottság, hogy helyben hagyja a döntést, de elkésettségre biztosan nem lehetett alapozni meglátása szerint, mivel a lehető leggyorsabban járt el, ezért kéri a Főügyészséget, hogy vizsgálják meg a helyzetet.

Kiemelt fotó: Facebook/Ózdi KSC -Szurkolói Oldal

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik