Magyar foci

Szoboszlai: Aki akar, a mostani idényem után is belém köthet

Bajnoki cím, kupagyőzelem és az idény legjobb játékosának járó elismerés, így zárta a szezont Szoboszlai Dominik, aki a nyáron minden bizonnyal elhagyja az osztrák Salzburg csapatát.

A koronavírus miatti leállást követő időszakban megmutattam, mire vagyok képes, tizenegy gólpasszt adtam és nyolc gólt szereztem. Szerintem ezzel senkinek sem okoztam csalódást. Külön öröm, hogy a bajnoki aranyérem és a kupagyőzelem mellé a nívós egyéni elismerést is megkaptam, remélem, nem ez volt az utolsó a pályafutásom során

– nyilatkozta Szoboszlai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A középpályás az idei sikereket jobban magáénak érezte, mivel több gólt és gólpasszt tett a közösbe, és arra is büszke, hogy 19 évesen a BL-győztes Liverpool otthonában léphetett pályára.

„Nem tartom magam izgulós típusnak, de bevallom, az Anfielden a kelleténél nagyobb drukk dolgozott bennem” – ismerte el az őszi, 4-3-as angol sikert hozó meccsel kapcsolatban. Szoboszlai azt is elárulta, a járvány miatti leállás előtt nem úgy ment a játék neki, ahogy szerette volna, emiatt maga alatt volt, de felállt a padlóról. A nehéz időszakon az segítette át, hogy sohasem felejtette el, mit akar elérni, és megtanulta, hogy minden fejben dől el.

Mivel jelenleg ő a legkeresettebb magyar labdarúgó, így az érdeklődés is megnőtt vele kapcsolatban, de úgy ezzel úgy van, addig jó, amíg odafigyelnek az emberre.

A menedzseremmel, Esterházy Mátyással sokat beszélgettem arról, hogyan kell viselkednie a profi labdarúgónak a stadionon kívül, és mennyit mutathatunk magunkból a külvilágnak. Megtanultam, hol a határ, tudom, mit várnak tőlem ezen a téren. (…) Aki akar, a mostani idényem után is belém köthet. Mindenkinek jogában áll véleményt formálni, más kérdés, hogy odafigyelek-e az ilyen hangokra. Elárulom, nem. Annak viszont nagyon örülök, ha valaki lát bennem fantáziát, és jólesik, ha biztatnak, esetleg büszkék rám

A bajnokság után most a pihenésé a főszerep, de a következő héttől már elkezdődnek az egyéni edzések, aztán a felkészülés a következő idényre. Bár több csapat is érdeklődik iránta (a Milan-drukkerek egy része például tényként kezeli, hogy ott folytatja), Szoboszlai csak annyit mondott, a mostani idényben mutatott teljesítménynél nem akarja alább adni.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Olvasói sztorik