Magyar foci sport

Szoboszlai: Aki akar, a mostani idényem után is belém köthet

Bajnoki cím, kupagyőzelem és az idény legjobb játékosának járó elismerés, így zárta a szezont Szoboszlai Dominik, aki a nyáron minden bizonnyal elhagyja az osztrák Salzburg csapatát.

A koronavírus miatti leállást követő időszakban megmutattam, mire vagyok képes, tizenegy gólpasszt adtam és nyolc gólt szereztem. Szerintem ezzel senkinek sem okoztam csalódást. Külön öröm, hogy a bajnoki aranyérem és a kupagyőzelem mellé a nívós egyéni elismerést is megkaptam, remélem, nem ez volt az utolsó a pályafutásom során

– nyilatkozta Szoboszlai a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A középpályás az idei sikereket jobban magáénak érezte, mivel több gólt és gólpasszt tett a közösbe, és arra is büszke, hogy 19 évesen a BL-győztes Liverpool otthonában léphetett pályára.

„Nem tartom magam izgulós típusnak, de bevallom, az Anfielden a kelleténél nagyobb drukk dolgozott bennem” – ismerte el az őszi, 4-3-as angol sikert hozó meccsel kapcsolatban. Szoboszlai azt is elárulta, a járvány miatti leállás előtt nem úgy ment a játék neki, ahogy szerette volna, emiatt maga alatt volt, de felállt a padlóról. A nehéz időszakon az segítette át, hogy sohasem felejtette el, mit akar elérni, és megtanulta, hogy minden fejben dől el.

Mivel jelenleg ő a legkeresettebb magyar labdarúgó, így az érdeklődés is megnőtt vele kapcsolatban, de úgy ezzel úgy van, addig jó, amíg odafigyelnek az emberre.

A menedzseremmel, Esterházy Mátyással sokat beszélgettem arról, hogyan kell viselkednie a profi labdarúgónak a stadionon kívül, és mennyit mutathatunk magunkból a külvilágnak. Megtanultam, hol a határ, tudom, mit várnak tőlem ezen a téren. (…) Aki akar, a mostani idényem után is belém köthet. Mindenkinek jogában áll véleményt formálni, más kérdés, hogy odafigyelek-e az ilyen hangokra. Elárulom, nem. Annak viszont nagyon örülök, ha valaki lát bennem fantáziát, és jólesik, ha biztatnak, esetleg büszkék rám

A bajnokság után most a pihenésé a főszerep, de a következő héttől már elkezdődnek az egyéni edzések, aztán a felkészülés a következő idényre. Bár több csapat is érdeklődik iránta (a Milan-drukkerek egy része például tényként kezeli, hogy ott folytatja), Szoboszlai csak annyit mondott, a mostani idényben mutatott teljesítménynél nem akarja alább adni.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!