Nemzetközi foci

Szoboszlai még mindig nem koncentrál más csapatokra

Szoboszlai Dominikot a klubelnökök, sportigazgatók és vezetőedzők az idény legjobbjának választották Ausztriában – a válogatott középpályás végül 9 góllal és 10 gólpasszal zárt.

Szoboszlai Dominik lett az év legjobb játékosa
Ausztriában a Salzburg az elmúlt szezonban mindent vitt.

„Szerintem a koronavírus-járvány miatti leállás után nagyon keményen dolgoztam, összesen 17 gólban volt részem.

De őszintén megmondanom, hogy nem érdekelt, minden címet meg akartam nyerni a csapattal

– nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

A meccset követően a pályafutását firtató kérdésre annyit mondott: „Majd meglátjuk, mi lesz. Most nem koncentrálok más csapatokra, megérdemlek egy kis pihenést és nyugalmat. Jó lenne itt maradni, de más döntés is születhet. Még mindig fogalmam sincs róla.”

Szoboszlai Dominik: túlfújt lufi vagy valódi ígéret?
A magyar válogatott 19 éves játékosát heti szinten boronálja össze topklubokkal a sajtó. De vajon tényleg reális, hogy nemzetközi sztár váljon belőle? Hol van a valódi helye korosztálya legjobbjai között?

Szoboszlai a szezonban 40 tétmérkőzésen szerepelt a klubjával, 12 gólt szerzett, 18 gólpasszt adott.

A csapat sikeréhez tartozik az is, hogy Jesse Marsch lett az év edzője.

Számomra a cím az egész csapat megérdemelt jutalma. A trófea nem csupán nekem, hanem az kollégáimnak is szól, akikkel nagyon jól dolgoztunk együtt. Amikor télen elveszítettünk pár játékost, akkor még közelebb kerültünk egymáshoz

– mondta.

Szoboszlaiék szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhatnak, a második Rapid Wien a BL-selejtező 2. körében lesz érdekelt. A harmadik WAC az Európa-liga csoportkörében kezd, a negyedik Linz az El harmadik selejtező fordulójában.

Kiemelt fotó: Twitter/FC Red Bull Salzburg

Olvasói sztorik