Magyar foci

Minden jel arra mutat, hogy Lanzafame távozik a Honvédtól

Bár a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd élt az opciós jogával, és megvásárolta a Ferencvárostól Davide Lanzafamét, úgy tűnik, a korábbi kétszeres NB I-es gólkirály távozik Kispestről.

Az olasz csatár utoljára a MOL Fehérvár FC elleni bajnokin lépett pályára, az utolsó öt meccset viszont kihagyta, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a sarokcsontgyulladását kezeltette. A 33 éves támadó a hétvégén egy olyan képet tett ki az Instagram-oldalára, amelyen azt írta, új kihívásra készül.

Ez elég egyértelmű üzenet, és a Nemzeti Sport szerint a játékos, illetve a Honvéd vezetőségének elképzelése nem egyezik, így aztán felek már eldöntötték, hogy nem folytatják a közös munkát. A Ripost azt is megemlítette, Lanzafame összetűzésbe keveredett egyik magyar válogatott csapattársával, de úgy néz ki, az új edzőnek, Bódog Tamásnak már nem kell ezt az ellentétet elsimítania.

Lanzafame először 2013 tavaszán játszott a Honvédban, amely akkor harmadik lett, és ehhez 5 góllal és 5 gólpasszal járult hozzá. Az igazi nagy dobást a visszatérése után, a 2016-2017-es idényben tartogatta, amikor 25 meccsen 11 góllal és 6 gólpasszal húzóembere volt a 24 év után bajnoki címet nyerő Honvédnak.

A következő idényben 18 góllal besöpörte a gólkirályi címet (volt mellé 12 gólpassza is), a címvédő Honvéd viszont a dobogóról lemaradva negyedik lett. Lanzafame a következő szezont már a Fradinál kezdte, amivel alaposan magával haragította az őt addig imádó kispesti drukkereket. A Fradival bajnok lett, ráadásul 16 góljával ismét gólkirály lett, aztán jött az újabb fordulat, bár a BL-selejtezőben még két gólt is lőtt a Fradi mezében, Szerhij Rebrov nem tartotta nélkülözhetetlennek, így ismét a Honvédhoz került.

A most véget ért idényben a kispestieknél a bajnokságban és a kupában 30 meccsen 13 gólja és 3 gólpassza volt. A Nemzeti Sport azt írja, van olyan NB I-es klub, amely szívesen látná, de olasz és ciprusi érdeklődésről is hallani Lanzafaméval kapcsolatban.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Olvasói sztorik