Magyar foci

Az idei BL-győztes Budapesten csap össze az idei Európa Liga-győztessel

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán bejelentette, hogy a Puskás Aréna ad majd otthont az Európai Szuperkupának.

Az UEFA végrehajtó bizottsága videokonferenciás ülését követően jelentették be az európai kupasorozatok és válogatott mérkőzések folytatását, a következő nemzetközi kupák döntői helyszíneit és időpontjait. Kiderült az is, mikor ér véget az idei BL-szezon, a bejelentés szerint nyolcas döntőt rendeznek majd Portugáliában.

  • A megmaradt negyeddöntőket augusztus 7–8-án rendezik, még nem tudni, hogy hol,
  • a negyeddöntők augusztus 12–15. között Portóban,
  • az elődöntők augusztus 18–19-én lesznek Guimaresben,
  • a döntőt pedig augusztus 23-án rendezik Lisszabonban.

Az idei BL-döntő helyszínéül eredetileg kijelölt Isztambul a 2021-es finálénak adhat otthont, Gdansk szintén jövőre rendezhet El-döntőt. Európa Liga-finálét nyert a Puskás Aréna is, a 2023-as döntőt Budapesten rendezik majd.

Az Európa Liga is hasonló befejezést kap, a nyolcas döntőt négy német városban rendezik majd, Kölnben, Düsseldorfban, Duisburgban és Gelsenkirchenben augusztus 10 és 21 között. A nyolcaddöntőket augusztus 5–6-án rendezik 18.55-ös és 21.00 órai kezdéssel, a visszavágók helyszíne viszont még nem dőlt el.

A Bajnokok Ligája győztese szeptember 24-én csap majd össze az Európa Liga-győztesével Budapesten.

2019-ben a női Bajnokok Ligája-döntő színhelye volt a Groupama Aréna, idén az Európai Szuperkupát játsszák a Puskás Arénában, 2021-ben pedig a felnőtt és U21-es Európa-bajnokság színhelye is lesz.

A magyar válogatott október nyolcadikán játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgáriában, továbbjutás esetén pedig November 12-én játszik a Románia-Izland párharc győztesével.

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-nek az elhalasztott kontinensviadal miatt szintén új időpontot kellett találni: a tornát rendhagyó módon két részletben rendezik, ugyanis a csoportkörre március 24. és 31. között, a kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sor.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik