Magyar foci

„Szoboszlai majdnem olyan fejlődést produkált, mint Haaland”

Pályafutása talán legjobb hetét zárta Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar válogatott középpályása: a Sturm Graz elleni bajnokin egy félidő alatt mesterhármast szerzett, majd a LASK ellen is lőtt egy gólt, valamint kiosztott két gólpasszt.

Szoboszlai nem tud leállni, percek alatt jött a gól és a gólpassz
Aztán kiosztott egy gólpasszt is, ha már így adódott.

Nem csoda, hogy a Salzburg edzője, Jesse Marsch is dicsérte a 19 éves játékost.

Már a csapat előtt mondtam neki korábban, hogy nemsokára eljön az ő ideje. Nagyon jól játszik, hihetetlen, amit művel. Majdnem olyan fejlődésen ment keresztül, mint Haaland

– mondta Marsch Szoboszlairól.

A Salzburg edzője által említett, szintén 19 éves Erling Haaland az osztrák klubban 22 tétmeccsen 28 gólt szerzett, majd 20 millió euróért megvette a Dortmund, ahol 15 találkozón 14 gólnál jár, a hétvégén az ő fejesével hozta el a három pontot a Borussia a Düsseldorf otthonából.

A 34 idei meccsén 9 gólnál és 13 gólpassznál járó Szoboszlaival kapcsolatban is megy a találgatás, hogy hol folytathatja, az átigazolási hírekben a Milant és a Laziót is emlegették vele kapcsolatban, de a Twitteren a Napoli- és az Arsenal-drukkerek is egyre többször írnak róla.

A Salzburg az újraindulás óta mind az öt meccsét megnyerte, köztük az osztrák kupadöntőt, és ezeken a találkozókon 21-2-es gólkülönbséget produkált, a tabellán pedig hét pont az előnye a második Rapid előtt.

Kiemelt kép: YORICK JANSENS / Belga / AFP