Magyar foci

A Fradi megmutatta, hogyan kell másfél perc alatt megverni egy jó csapatot

Hiába kezdett jól és játszott bátran a DVTK az első félidőben, a szünet után a hazai Ferencváros gyorsan szerzett két gólt, végül 3-0-ra nyerte meg a vasárnap esti bajnokit a mezőny egyik legjobb csapata ellen – immár szurkolók előtt. Az erődemonstrációt tartó címvédő előnye továbbra is kilenc pont a Fehérvár előtt.

Óriási diósgyőri lehetőséggel indult a meccs, de Kiss Tamás a kapu torkából fölé bombázott, majd nem sokkal később Dibusz Dénesnek kellett védenie Rui Pedro szöglet utáni sarkazásánál. Még csak a 10. percben járt a meccs, amikor Franck Boli lövését védte a vendégek kapusa, majd a kipattanót Isael lőtte el a léc felett. A legnagyobb gólszerzési lehetőség a 43. percben volt, amikor Florent Hasani középre csavart labdájára jó ütemben érkezett Polgár Kristóf, de rosszul találta el, így a védőbe lőtt a kapu helyett – pár lépésről.

A második félidő elején hamar lerendezte a meccset a Fradi.

Az 53. percben egy szöglet után rossz helyre tisztáztak a vendégek, Eldar Civic szerzett labdát, a lövése gyenge volt, viszont épp Bolit találta el, aki közelről megszerezte a vezetést. Lest jeleztek ugyan a diósgyőriek, de egy védő beragadt.

Pillanatokkal később, az 54. percben jött a második hazai gól: Olekszandr Zubkovot hagyták lőni, a kapus csak beleérni tudott a labdába, de védeni nem. 73 másodperc telt el a két találat között.

Beletelt egy kis időbe, míg magához tért a DVTK ebből a sokkból, Aukor fejesében megvolt a szépítés lehetősége, de a kapu fölé célzott. A hajrára egy nagy zuhét is kaptak a nyakukba a játékosok, de ez nem okozott gondot a hazaiaknak, magabiztosan lehozták a hátralévő perceket, sőt, egy szöglet után Botka Endre is betalált, beállítva a 3-0-s végeredményt.

A siker azt jelenti, hogy a listavezető előnye hat fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pont a Fehérvár előtt. A DVTK nem tudott közelebb lopakodni a harmadik helyen álló Mezőkövesdhez, öt pont a hátrány a dobogótól.

NB I, 27. forduló

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Otigba, Botka, Civic – Haratin (Vécsei, 61.), Sigér (Frimpong, 77.) – Zubkov (Nguen, 77.), Somália, Isael (Skvarka, 71.) – Boli (Szihnyevics, 71.)

Diósgyőr: Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs K., Vági – Hasani (Egerszegi, 75.), Márkvárt, Iszlai (Adukor, 64.), Kiss T. (Cortes, 64.) – Ivanovszki (Tabakovic, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 61.)

gólszerzők: Boli (54.), Zubkov (55.), Botka (83.)

sárga lap: Botka (30.), Haratin (56.), Sigér (76.), illetve Rui Pedro (17.), Sesztakov (91.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik