Magyar foci

Gyönyörű gól és egy fejes törte össze a felcsúti szíveket

A Zalagereszeg fontos győzelmet aratott, miután hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát az NB I 27. fordulójában. A Bobál testvérek szerezték a találkozó mindkét gólját.

Bár az első félidőben a felcsútiaknál volt többet a labda, nagyobb helyzetei a kiesés elől menekülő ZTE-nek voltak, Radó András 38. percben eleresztett távoli lövésénél pedig Tóth Balázsnak kellett óriásit védenie. Az első félidőben egyébként láthattuk a szezon legfurcsább sárga lapját is, Matija Katanec kapta hazai oldalon.

Kiosztották az NB I-es szezon legfurcsább sárga lapját
Arcon könyökölték a védőt, majd még ez is.

A szünet után nem sokat kellett várni a gólra, a felcsúti Nagy Zsolt adta el a labdát, Bobál Gergely csapott le rá, majd a tizenhatoson kívülről a kapuba bombázott. Perceken belül megvolt a Puskás Akadémia előtt az egyenlítési lehetőség, Golgol Mehrabtu lövése azonban a kapufát találta el.

A ZTE le is zárhatta volna a meccset, de Tóth előbb Bobál ziccerénél tisztázott, majd Radó fejesét védte. A későbbiekben is a hazaiak voltak a jobb csapat, majd a Bobál Gergely helyére beálló ikertestvére, Bobál Dávid a 86. percben egy fejessel le is zárta a meccset.

A Zalaegerszeg a sorozatban harmadik győzelmével elmozdult az utolsó előtti helyről és feljött a nyolcadik pozícióba, jelenleg a Debrecen áll kiesésre – az már eldőlt, hogy a Kaposvár biztosan búcsúzik az élvonaltól. A felcsútiak nem tudták kihasználni a Mezőkövesd vereségét, így nem sikerült közelebb férkőzniük a dobogóhoz.

NB I, 27. forduló

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)

ZTE FC: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec, Tamás K. – Lesjak, Mitrovic (Kocsis, 82.) – Bőle (Ostrek, 90.), Radó (Ikoba, 90.), Babati (Bedi, 59.) – Bobál G. (Bobál D., 83.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Urblík (Deutsch, 76.) – Slagveer (Sós, a szünetben), Plsek (Favorov, 57.), Knezevic, Gyurcsó – Vanecek (Mebrahtu, a szünetben)

gólszerzők: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)

sárga lap: Katanec (20.), illetve Slagveer (40.), Sós (56.), Spandler (89.)

Olvasói sztorik