Magyar foci

Nagy Ádám még idén feljutna a Premier League-be

"Most, hogy elkezdtem az edzéseket, és úgy érzem, hogy 100 százalékos vagyok, így nagyon-nagyon boldog vagyok megint” – foglalta össze jelenlegi érzéseit a DIGI Sport híradójának a bokasérüléséből felépült Nagy Ádám, aki a Bristol Cityvel már nagyon készül a június 20-ára tervezett Championship-folytatásra.

Nagy Ádám a második bristoli mérkőzésén rögtön gólt szerzett, az álomkezdést azonban bokasérülés követte. A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetig végül 20-szor lépett pályára.

Rányomta az eddigi szezonomra a bélyegét, ugyanakkor azt is érzem – ami nagy pozitívum -, hogy érzem, számolnak velem, mert amikor vállalni tudtam a játékot, akkor mindig kezdő voltam

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Nagy Ádám.

A bokasérülése, úgy érzi, már a múlté. „Abban maradtunk az orvosi stábbal, hogy meglátjuk, ebben a vírus miatt kialakult egy-másfél hónapos szünetben hogyan fog gyógyulni, milyen sebességgel fog betokosodni ez a kis csontdarab, ami elmozdult. Már lassan másfél hete edzünk, múlt hét hétfőn kezdtük el, és azóta abszolút panaszmentesen, tünetmentesen– le is kopogom – tudok edzeni, aminek nagyon örülök. Még ha nagyon kemény is volt az első hetünk, ez csak az előnyömre válhat.”

A Bristol City a tervek szerint június 20-án, a Blackburn ellen folytatja a feljutásért vívott harcot az angol másodosztályban. „Kicsit azt érzem, hogy még ez is változhat. Anglia még három héttel le van maradva a többi országhoz képest ebben a járványügyi helyzetben, úgyhogy emiatt szerintem még érhet meglepetés minket, játékosokat és a focit szeretőket. Azt mondják, a zárt kapu akár év végéig is tarthat.”

A Bristol City 12 éve 1-0-ra elbukta a Premier League-feljutásért vívott döntőt a később Halmosi Pétert szerződtető Hull Cityvel szemben, Nagy Ádámék most egy pontra vannak a rájátszást jelentő 6. helytől.

„Azért is volt nagyon kecsegtető, hogy hívtak, mert már egy konkrét tervnek akarták, hogy a részese legyek, amit előttem felvázoltak, hogy igenis már az első évben kimondott cél a Premier League. Úgy érzem, hogy a West Brom és a Leeds egy más szintet képviselnek, abszolút megérdemelten állnak az automatikus feljutást jelentő első két helyen. Az utána következő 6-7, vagy azt is meg megmerem kockáztatni, hogy tíz csapat annyira egy szinten van, hogy a pillanatnyi forma alapján nyernek vagy hullajtják el a pontokat. Itt még tényleg bármi megtörténhet, főleg most, ugyanis ha folyamatosan szerda-szombat ritmusban meccselünk, akár egy hét alatt hatalmasat fordulhat egy csapattal a világ.”

A válogatottban Marco Rossi többször is nehezen pótolhatónak nevezte Nagy Ádámot, a középpályás erről is beszélt, majd sportszerűen felsorolta, kik azok, akik szerinte jók lehetnek az ő posztján.

„Leszámítva az utolsó periódust a válogatottban, amikor éreztem én is, hogy nem megy jól a játék, de amikor jól megy a szekér, és tényleg abszolút 100 százalékos állapotban vagyok, akkor az egy jó érzés, hogy az ember azt mondhatja el magáról, hogy egy hasznos, és majdhogynem pótolhatatlan tagja a magyar válogatottnak. Vannak meghatározó alakok a csapatban és a magyar válogatottban, de szerintem a mi sikerünk mindig is abban rejlett, amikor csapatként jól összekovácsolódunk, hiszen ilyenkor tudunk nagy sikereket elérni. Az én posztomon Sigér Dávid is egyre jobban kezdett el játszani, ugye ott van a Vida Máté, de biztos vagyok benne, hogy még Magyarországon is remélem, hogy lesz olyan, akinek eddig még nem került szóba a neve a válogatottnál, de egyszer csak majd be fog robbanni, legyen az például a Debrecenből Haris Attila. Kell, hogy legyen a posztokra játékosdömping, hogy ezzel is a maximumot hozzuk ki egymásból és a másik játékosból.”

Nagy Ádám persze arra készül, hogy ő lesz az, akivel feljut a Bristol, és kivívja az Eb-részvételt a Rossi-csapat.

Minden az én kezemben van ahhoz, hogy egy sikeres évem legyen, akár klubszinten, válogatott szinten, és egyénileg is. A célom, hogy egy év múlva legyenek lehetőségeim, legyenek megkereséseim, és jó esetben azt tudjam mondani, hogy én márpedig nem akarok sehova menni, mert feljutottunk a Bristol Cityvel, és egy meghatározó játékosa vagyok a csapatnak.

Kiemelt fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik