Magyar foci

Nem akar szépen meghalni az NB I-es csapat, csak nyerni

A hétvégén teljes fordulót rendeznek az NB I-ben, a pénteki Kaposvár – Zalaegerszeg lesz a 26. kör nyitómérkőzése. A hazaiak reménytelennek tűnő helyzetben vannak, az eddigi 25 mérkőzésükön ugyanis csak tíz pontot szereztek, az utolsó előtti helyen álló ZTE mögött is 18 pont a hátrányuk.

„Örülünk neki, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásba, hiszen újra közösen edzünk és végre mérkőzést is tudunk játszani. Az utolsó két bajnoki mérkőzésen már nem volt rendben a társaság önbizalma a sok vereség miatt. Ebből úgy látom, hogy kilábaltak, így bizakodva várjuk a folytatást” – mondta Waltner Róbert a kaposvári honlapnak, hozzátéve, hogy vékony a keret, nem is biztos, hogy kihasználják az öt cserét és még az is lehet, újoncot avatnak.

A ZTE-t irányító Márton Gábor azt reméli, hozzák a kötelezőt és végre elmozdulnak a kiesőhelyről, mert megérdemelné a csapat. A visszatérés miatt nem vár sokat, csak, hogy rúgjanak egy gólt és ne kapjanak, és nyerjék meg a meccset.

Nem szeretnénk szépen meghalni, annak is örülnék, hogyha amíg belelendülünk, csúnyán nyernénk a meccseket, ami helyrebillenteni a dolgokat. Utána lépésről lépésre lehet a jó játék felé menni, de ehhez előbb bent kell maradni, amihez meg a győzelmek kellenek.

Mivel a kormány engedélyezte, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig a klubokra bízta ennek megítélését, így Kaposváron már lesznek nézők. A találkozó 20 órakor kezdődik, az M4 közvetíti.

Elsősorban a bérletesek örülhetnek a stadionnyitásnak
Az NB I-es klubok többsége reagált a kormánydöntésre.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik