Magyar foci

Elsősorban a bérletesek örülhetnek a stadionnyitásnak

Amennyiben a szervező klub úgy dönt, hogy él a lehetőséggel, bizonyos korlátozások és óvintézkedések mellett május 28-tól ismét beengedhetők nézők a labdarúgó-mérkőzésekre a kormány döntése értelmében.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a „szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett”, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

Visszatérhetnek a nézők a lelátókra
Szigorú szabályokkal, de lehet meccsre menni.

A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani.

A klubok a honlapjukon keresztül már üzentek a szurkolóknak.

A Diósgyőr azt írta, hogy a klubvezetés döntése értelmében, nézők előtt rendezi meg a szombati, Mezőkövesd elleni mérkőzést. A bérletesek természetesen a helyszínen szurkolhatnak, a fennmaradó értékesíthető helyeket pedig online lehet megvásárolni péntektől.

A DVTK természetesen megnyitja a stadion kapuit, mert mi rendelkezünk az ország egyik legjobb és legnagyobb szurkolótáborával

A szabályok betartásával több, mint háromezer néző szoríthat a helyszínen, így biztosak lehetünk abban, hogy ilyen körülmények között is Diósgyőrben lesz a legjobb hangulat” – nyilatkozta mondta Sántha Gergely elnök.

Az MLSZ mutathat utat a kluboknak meccsrendezésben
A Magyar Kupa döntője lehet a követendő példa.

A Puskás Akadémia azt írta, „egyesületünk döntése értelmében az éves bérlettel, illetve a 15+1 alkalmas bérletettel, valamint a felcsúti lakcímkártyával rendelkező szurkolóink jöhetnek be a Pancho Arénába. A belépőkhöz bérletük, illetve lakcímkártyájuk felmutatásával juthatnak hozzá a helyszínen az 1-es és 2-es szektoroknál felállított belépési pontokon, és kizárólag a jegyen feltüntetett ülőhelyet foglalhatják el.

A vendégszurkolók számára korlátozott számban biztosított jegyeket a Ferencvárosi Torna Club értékesíti.

A Kisvárda is beengedi a szurkolókat, de csak a rendeletben meghatározottak alapján, vagyis minden negyedik székre ülhetnek le.

„Első körben a szépszámú bérleteseink elhelyezését kívánjuk megoldani, azt követően a még megmaradt ülőhelyek számának ismeretében újabb tájékoztatást fogunk adni” – olvasható.

A Budapest Honvéd azt írta, a „szabályok betartása mellett a bérleteseink ott lehetnek a vasárnapi bajnokin” az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Pakson ugyancsak kinyithatnak a lelátók, „ennek értelmében klubvezetésünk csütörtök délelőtt úgy határozott, már a most hétvégi, MOL Fehérvár elleni, rendkívül fontos mérkőzést is a helyszínen tekinthetik meg szurkolóink!”

A 26. forduló programja

Május 29., péntek
20.00: Kaposvár – ZTE

 

Május 30., szombat
16.55: Kisvárda – Újpest
19.00: Diósgyőr – Mezőkövesd
21.05: Paks – Fehérvár

 

Május 31., vasárnap
18.55: Honvéd – Debrecen
21.05: Puskás Akadémia–Ferencváros

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik