Magyar foci

Elege lett a sérülésekből, visszavonult Korcsmár Zsolt

Visszavonult Korcsmár Zsolt, 26-szoros magyar válogatott labdarúgó. A dán Midtjylland  középhátvédjével az őt képviselő ChampSport Agency Facebook-oldalának adott interjúban jelentette be, hogy befejezi pályafutását, mert elege lett az állandó sérülésekből.

Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, amely alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. A Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám

– mondta Korcsmár.

A 31 éves középhátvédet végig támogatta a dán csapata, azonban úgy érezte, eljött az idő, hogy befejezze. A probléma nem a Midtjyllandnél kezdődött, a legnagyobb törést a Greuther Fürth-nél elszenvedett szalagszakadás okozta Korcsmár számára. Elmondása szerint onnantól mindig volt valami baj a lábával, de csak kedden döntött úgy, hogy véget vet a pályafutásának.

Korcsmár Zsolt

Született: 1989. 01.09., Komló
Poszt: belső védő (korábban középpályás)
Profi klubjai: Újpest FC, Brann (norvég), Fürth (német), Vasas FC, FC Midtjylland (dán)
Válogatottság: 26
Sikerek: dán bajnok és kupagyőztes, U20-as vb-bronzérmes

„A klub mindenben támogatott, és amikor elkezdtem újra a csapattal edzeni, úgy gondoltam, bírni fogom, de amint nagyobb terhelést kaptam, mindig kijött valami új probléma. Legutóbb is éreztem egy roppanást a térdemben, majd jött az újabb beavatkozás, és akkor döntöttem úgy, hogy nem folytatom. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok már futballozni, mert alacsonyabb osztályban még el tudom képzelni magam, de úgy érzem, a profi pályafutásomnak itt a vége.”

Korcsmár Zsolt legnagyobb élményének az U20-as világbajnokság bronzérmét nevezte, a jövőre nézve pedig elkezdi az edzői képzést Magyarországon.

Kiemelt kép: John Walton – PA Images via Getty Images

Olvasói sztorik