Magyar foci

Missziót teljesít a Fradi az NB I-ben – az emberek szórakoztatása

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a szurkolók kapcsán is örül annak, hogy folytatódik a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság.

Nekünk van egy olyan missziónk is, hogy szórakoztassunk, hiszen ha már nem jöhetnek ki a nézők, akkor legalább a televízióban láthassák a csapatot

– mondta pénteken az M1-nek Orosz Pál.

Megjegyezte, a címvédő Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy úgy fejezze be a szezont, ahogyan eltervezte, ugyanis jelenleg hárompontos előnnyel vezeti a tabellát, ráadásul két elmaradt mérkőzése is van. Bízik benne, hogy hamarosan visszatérhetek a szurkolók is

„Remélem, minél hamarabb helyreáll a világ rendje, és olyan mérkőzéseket játszhatunk, ahol már a közönség is ott van, hiszen ennek ez a sava-borsa” – hangsúlyozta.

A klubnál a bajnoksághoz minden szezonban úgy állnak hozzá, hogy első helyen kell végezni, a nemzetközi mezőnyben pedig szeretnének fokozatosan előre lépni. Orosz szerint a jelenlegi helyzet egy soktényezős dolog, hiszen egyelőre még az is kérdéses, hogy a következő európai kupaidényben milyen rendszerben rendezik majd a selejtezőket.

Orosz Pál arról is beszélt, hogy miképp próbálják feldobni a hangulatot az egyelőre nézők nélküli Groupama Arénában:

a szurkolók fényképeket küldhetnek magukról, ezeknek a nyomtatott mását pedig a székeken helyezik majd el – több ezer drukker élt már a lehetőséggel –, valamint különböző effekteket is használnak majd a létesítményben.

Több mint két hónapos kényszerszünetet követően a Ferencváros jövő szombaton játssza első tétmérkőzését: a Debrecen elleni, elhalasztott hazai bajnoki összecsapását pótolja.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik