Magyar foci

Meghalt Ladinszky Attila

70 éves korában elhunyt Ladinszky Attila. A korábbi csatár itthon a Tatabányában és a Vasasban játszott, aztán légióskodott Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban, Franciaországban és Portugáliában is.

A Twitteren a spanyol Betis szurkolói oldalai egymás után hozták le Ladinszky halálhírét, amit az Nemzeti Sport Online-nak a családhoz közeli források is megerősítettek.

Néhány hete mi is beszámoltunk róla, hogy Ladinszky a Szent János Kórház intenzív osztályára került, aztán tíz napja javult az állapota, és lekerült a lélegeztetőgépről.

Az NSO azt írja, az egykori futballista sürgős műtétre szorult volna, de a szívelégtelensége miatt az operációt nem merték megkockáztatni, és vártak, hátha megerősödik annyira, hogy a beavatkozás elvégezhető legyen, ám erre már nem kerülhetett sor.

Ladinszky az NB I-ben 65 bajnokin 15 gólig jutott, majd 1971-ben az utánpótlás-válogatott belgiumi túráján döntött úgy, hogy Nyugaton próbál szerencsét.

Hirtelen elhatározásból maradtam kint. A szüleim sem tudtak róla. Zsugáztunk a szállodában, amikor bejött Szepessy László, aki később a Fradiban és az ETO-ban is játszott, és mondta, milyen jó kint. Befejeztük a partit, átmentem a szobánkba, ahol Tóth Bálint már aludt. Felvettem a nadrágomat és kiléptem az ajtón ötven dollárral a zsebemben – amit, ha jól emlékszem taxira költöttünk

– mesélte a disszidálása történetét egy 2019-es Nemzeti Sport-interjúban.

Legnagyobb sikereit az Anderlechtben aratta, amellyel bajnok és kupagyőztes lett, 1974-ben pedig gólkirályi címet szerzett 22 találattal. A Betis drukkerei is szeretettel emlékeznek rá, tagja volt az 1977-es kupagyőztes csapatnak, bár a Bilbao elleni döntőben nem lépett pályára.

Nem bántam meg. Nézze, amikor fut a szekér, az ember nem foglalkozik ilyesmivel. Én ott futballoztam, csajoztam, éltem az életemet. Jól ment. Még a macskám is homárt evett

– mondta azzal kapcsolatban, hogy nem bánta-e meg, hogy külföldön csinált karriert, és nem volt magyar válogatott.

Kiemelt kép: Twitter

Olvasói sztorik