Magyar foci

Visszatért a Honvédhoz a klub egyik ikonja

A napokban ünnepelte 61. születésnapját Dajka László, akit azzal lepett meg korábbi klubja, a Budapest Honvéd, hogy tagja lett az edzői stábnak.

Nagyon boldogok vagyunk, mivel Laci személyében, nyugodtan mondhatom, a Honvéd egyik ikonja tért haza. A következő időszakban Pisont István munkáját fogja segíteni az edzői stáb tagjaként ebben a nem mindennapi helyzetben. A rutinjára, a tapasztalatára és a karakterére nagyon számítunk, de nemcsak a szezon befejezéséig, hanem utána is, reméljük, még hosszú ideig marad a Honvéd kötelékében

– nyilatkozta a kispestiek honlapján Kun Gábor ügyvezető igazgató a nagy visszatérőről.

A magyar válogatottban 24 alkalommal pályára lépő, a Honvéddal öt bajnoki címet nyerő egykori szélső legutóbb Kisvárdán dolgozott, de megfordult rengeteg klubnál, többek között a BKV Előrénél, Debrecenben, Békéscsabán, Nyíregyházán, Kecskeméten és Tatabányán is.

„Bíztam benne, hogy nem kell úgy befejeznem az edzői pályafutásomat, hogy nem fordulok meg a volt csapatomnál, mint edző, és nem próbálok meg segíteni a Honvédnak. Ennek jött el most az ideje. A múlttal csak annyit szoktam foglalkozni, hogy tanuljak belőle, azonban sokkal inkább a jelen és a jövő foglalkoztat” – magyarázta Dajka.

A Honvéd Giuseppe Sanninóval kezdte az idényt, akitől a bajnokság leállítása után köszönt el a klub.

Koronavírus: a Honvéd edzője a magyar futball első vesztese
A Budapest Honvéd FC honlapján arról számolt be, hogy a kialakult helyzetre tekintettel közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sanninóval.

A kispestiek a Magyar Kupában bejutottak az elődöntőbe, az NB I-es tabellán pedig a hatodik helyen állnak.

Kiemelt kép: Honvedfc.hu

Olvasói sztorik