Magyar foci

Két napig fogdában ült Tornyi Barnabás Amerikában

Április 20-án a Bors tette közzé, hogy Amerikában letartóztatták a magyar fociedzőt, Tornyi Barnabást. A vád szerint a 67 éves szakember Floridában, Orlando egyik bevásárlóközpontjában kis értékű lopáson érték és ezért letartóztatták. Honlapunk megkereste Tornyi Barnabást a novemberi esettel kapcsolatban, akkor azt mondta, egy félreértésről van szó.

Az önfizetős zónában nem a szkennerhez léptem, hanem »túltoltam« a kocsit, hogy szót váltsak a teniszpartneremmel. Álltunk, beszélgettünk (volna), de azonnal odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívni a protokoll szerint, mert nem fizettem. Először mosolyogtunk, majd nem. Rendőrségi intézkedés lett belőle, amerikai módra, keményen, jegyzőkönyvvel, majd meghallgattak. Kértem a videó megnézését. A procedúra ekkor véget ért, »nem bűnös« lezárással

– mondta a magyar edző.

A lopásügybe keveredett Tornyi Barnabás: Nincs takargatnivalóm
Tavaly novemberben történt az eset Amerikában, megkerestük a magyar edzőt.

Szombaton azonban ezzel szöges ellentétben álló beszámolót közölt a Blikk. A napilap szerint két napig az Orange megyei börtönbe került Tornyi, akit február 14-én hivatalosan is vétkesnek találták 100 dollárt (32 100 forintot) meghaladó, kis értékű bolti lopás miatt.

„Az ügyet már lezárták. Két nap fogdára és a költségek megfizetésére kötelezték. Előbbit leülte, utóbbit kifizette”

– idézi a Blikk az Orange megyei bíróság bűnügyi igazgatóságát.

Tornyi egy 167,78 dollár (53 857 Ft) értékű bevásárlás után nem fizetett, többek között alsónadrágokat és tisztítószereket tett a kosarába. A kétnapos elzárás mellett végül a 273 dolláros (87 633 forintos) perköltséget és az 500 dolláros (160 500 Ft) óvadékot is ki kellett fizetnie, az üzletből pedig kitiltották, írja a napilap.

Honlapunk újfent megkereste az ügyben Tornyi Barnabást, aki azonban nem kívánt további nyilatkozatot tenni az esettel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Sport TV

Olvasói sztorik