Magyar foci

A lopásügybe keveredett Tornyi Barnabás: Nincs takargatnivalóm

Hétfőn reggel a Bors, majd a lapra hivatkozva a blikk.hu is megírta: „Letartóztattak Amerikában egy magyar edzőt, bolti lopáson kapták”. A cikkek szerint a tíz éve Amerikában élő és dolgozó Tornyi Barnabást Floridában, Orlando egyik bevásárlóközpontjában kis értékű lopáson érték és ezért letartóztatták.

Honlapunk megkereste Tornyi Barnabást is, aki elmondta, meglepi, hogy emiatt hívjuk, mert ugyan valóban történt ilyen, de még tavaly novemberben, félreértésen alapult az egész, és „nem bűnös” végzéssel lezárták az ügyét. A többek között a Honvédnál, a Zalaegerszegnél, Tatabányán kétszer, Diósgyőrben három alkalommal is edzőséget vállaló 67 éves labdarúgószakember esetének saját verzióját levélben is elküldte szerkesztőségünkbe.

„Majd féléves történet, nincs takargatnivalóm. Az önfizetős zónában nem a szkennerhez léptem, hanem »túltoltam« a kocsit, hogy szót váltsak a teniszpartneremmel. Álltunk, beszélgettünk (volna), de azonnal odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívni a protokoll szerint, mert nem fizettem. Először mosolyogtunk, majd nem.

Rendőrségi intézkedés lett belőle, amerikai módra, keményen, jegyzőkönyvvel, majd meghallgattak. Kértem a videó megnézését. A procedúra ekkor véget ért, »nem bűnös« lezárással.

Már régen le kellett volna venni a honlapjukról, mert a rendőrségi intézkedés véget ért, nem találtak vétket. Anno, ezt »megénekeltem«, de mint a szokásos túlkapásos történetet. Az ördög nem alszik, az adminisztrációs malmok lassan őrölnek, én meg nyugodtan alszom. A szekér egyet sem döccent. Dolgozok a Florida Youth Soccer Association-ban, mint két korosztály szövetségi vezető edzője, és csinálom a saját akadémiámon a munkámat” – írta levelében Tornyi Barnabás.

Az egyik honlap, ahol még fellelhető az edző ügye, úgy fogalmaz, a „floridai törvényhozók már régóta hisznek a nyitott kormányzati rendszer fontosságában”, az államában az embereknek joguk van tudni mindenről. De hozzáteszik, hogy ettől még mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Kiemelt kép: Sport TV

Olvasói sztorik