Magyar foci

Böde tudja, mikor pecsételődött meg a sorsa a Fradinál

Amikor Böde Dániel a Ferencvároshoz szerződött, nem tudta, hogy mi vár rá, arra pedig nagyon büszke, hogy nyolc egymást követő szezonban is minimum tíz gólt szerzett az NB I-ben. A Pakshoz tavaly visszatért csatárt a Csakfoci.hu faggatta.

„A Moniz-féle Fradit nagyon szerettem. Nem akkor voltunk a legjobbak, de annak a csapatnak volt egy varázsa. Még a régi stadionban játszottunk, családiasabb volt a légkör és a szurkolókkal is remek kapcsolatban voltunk. A legnehezebb időszakom az utolsó félévem volt, azt talán nem kell magyaráznom, hogy miért” – mesélte.

A csatár, miután 2018 decemberében, egy Mezőkövesd elleni meccsen lecserélték, a kispadon dühöngött és a kabátját a földhöz vágta.

„Úgy tűnik, akkor eldőlt a sorsom. Volt olyan csapattársam, aki ugyanezt eljátszotta, neki megbocsátottak, nekem nem. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, de nem maradt más választásom, el kellett jönnöm, hiszen játszani akartam.”

Pakson most azt a célja, hogy bennmaradjanak az NB I-ben.

Ha kiesünk, valószínűleg a válogatott karrieremnek is vége

– mondta a 25 mérkőzésen öt gólig jutó csatár.

Jó szívvel emlékszik vissza a 2015. október 8-i, Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőre, ahol mindenképpen nyerni kellett ahhoz, hogy Magyarország pótselejtezős helyen végezzen.

Végül csereként beállva az ő duplájával jött össze a 2-1-es hazai siker.

Az Eb-n végül kétszer lépett pályára – csereként. „Nekem az is hatalmas élmény volt, hogy ott lehettem az Eb-n. Az sajnálom, hogy az izlandi gyerek belőtte a saját kapujába előlem a labdát. Jobban nézett volna ki, ha az én gólommal szerezzük meg a továbbjutást jelentő egy pontot” – nyilatkozta.

Nem tartja magát túlsúlyos játékosnak, de a szívós Fiola Attila ellen nem szeret játszani.

A testsúlyomnak az a hátránya, hogyha 60 kilós gyerekekkel ütközök, akkor a bírók mindig ellenem fújnak, pedig arról tényleg nem tehetek, hogy csak fele akkorák, mint én.

Kiemelt fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik