Magyar foci

Folytatódik a Csányi-éra, továbbra is a milliárdos üzletember az MLSZ elnöke

Tíz éve vette át a hazai futballszövetséget.

A rendhagyó módon, a járványhelyzet miatt online tartott tisztújító küldöttközgyűlésén ismételten Csányi Sándort választotta elnöknek a Magyar Labdarúgó-szövetség.

A milliárdos üzletember tíz éve vette át a honi szövetséget, regnálása egybeesik a magyarországi sportfinanszírozás új korszakának beköszöntével. A világjárvány okozta válsághelyzet kapcsán Csányi kedden leszögezte, pillanatnyilag zárt kapus mérkőzéseket sem rendezhetnek Magyarországon.

Kapcsolatban vagyunk a FIFA, az UEFA és a kormányzati szervek képviselőivel. Az egészségügyi és kormányzati szervek előírásait vesszük figyelembe, ha ezek lehetőséget adnak meccsrendezésre, akkor a klubokkal és a játékosokkal egyeztetve döntünk a folytatásról

– fogalmazott a vezető.

Az MLSZ küldöttközgyűlésén 71-en jelentek meg a virtuális térben, a küldöttek kilencvenöt százaléka. Csányi további öt évre kapott felhatalmazást. Az elnökségben sem történt változás, Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort is újraválasztották.

A kiemelt képen Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor. Fotó: ISZA FERENC / AFP

Olvasói sztorik