Magyar foci sport

Portréfilm készült Király Gáborról

Az M4 Sport tűzhette elsőként műsorára.

Létezik-e alkalmasabb pillanat beszélni a szürke mackónadrágról, abban az országban, ahol kétmillió home office-ban dolgozó magyar cserélte le egy hónapja kényszerűen az irodát a nappalira, a vasalt nadrágot, farmert melegítőre – teszi fel a kérdést közleményében a KirálySport Média.

Aligha.

Életünk talán legnehezebb időszakában inspiráló lehet egy olyan sportember történetét megismerni, akiről bár sokaknak a szürke mackóalsó ugrik be elsőként, de az őt jobban ismerő szurkolók, edzők, játékostársak, sportvezetők a kitartását, szorgalmát és elhivatottságát említenék – a tehetsége mellett persze -, mint azokat a tulajdonságokat, amelyek kiemelték őt hazai pályatársai közül.

A TOP Média Kft. és a Királysport kooprodukciójában egy évig készült, 70 perces Király 108 – Egy szürke nadrág legendája című portréfilm abban biztosan nem ad támpontot, hogy az otthoni kanapénkra milyen mackóban huppanjunk le, azt viszont megtudhatjuk belőle, hogy a 108 fellépésével válogatottsági rekorder, az aktív játékot 2019-ben befejező Király Gábor pályafutásának melyek voltak a legfontosabb mérföldkövei, emblematikus helyszínei, és kik voltak a karrierjét befolyásoló sporttársai.

A debütálás a Haladás felnőtt csapatában a Dinamo Kijev ellen 16 évesen vagy az év legszebb védésének választott légtornász mozdulat Kevin De Bruyne szabadrúgásánál az Eb-k kor rekordereként egyformán emlékezetes momentumok a szurkolóknak, akik pontosan tudják, hogy 18 évet nem lehet véletlenül eltölteni külföldi topbajnokságokban és a magyar válogatottban sem.

A szombathelyi kapusnak sikerült felállítania ezt a példátlanul hosszú pályaívet, úgy, hogy a karrierjét keretbe foglalva a Haladásból indult és a szombathelyi zöld-fehérekhez is érkezett vissza.

Az ötszörös magyar aranylabdás életének legfontosabb csapatai a válogatott mellett a Hertha, a Crystal Palace és a 1860 voltak, nem véletlen, hogy a stáb a Szombathely-Berlin-London-München tengelyen mozogva kísérelte meg felidézni, dokumentálni a vonatkozó időszakok legemlékezetesebb történéseit, és megszólaltatni azokat a sportembereket, akikkel együtt alakították akkori csapati sorsát.

Mit mond róla Jürgen Röber, a Herthát a Bajnokok Ligájába vezető szakember, vagy Enver Maric kapusedző, akivel 7 évet dolgoztak együtt? Miért volt személyesen is fontos a San Siróban védenie? Hogyan látja Király habitusát Julian Speroni kapustárs, hogyan vélekednek róla a szövetségi kapitányok, Bernd Storck, Lothar Matthäus, Dárdai Pál, a volt csapattárs, klubvezető Michael Preetz, edzők, játékostársak, Rainer Maurer, Daniel Bierofka, Benjamin Lauth, Gera Zoltán, Juhász Roland, a sportkommentátor, Hajdú B. István, vagy Gábor felesége, Zsanett?

Mit üzent a gyerekeinek egy válogatott meccs utáni nyilatkozatában?

És hogyan szól Bon Jovi It’s my life-ja egy fekete zongora billentyűiből?

Kiderül április 18-án szombaton 19.15-től az M4 Sporton a Király 108 – Egy szürke nadrág legendája című portréfilmből, amit a Magyar Televízió mutat be elsőként.

Kiemelt kép: Királysport Média

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!