Magyar foci

Hatósági karanténban van a ZTE játékosa

Mivel a labdarúgó NB I is leállt, a Zalaegerszeg szlovákiai magyar védője, Szépe János a határzár ellenére hazautazhatott és csapattársaihoz hasonlóan ő is otthon edz.

Jelenleg Szlovákiában, Nádszegen vagyok 14 napos hatósági karanténban. A törvény szerint miután belépek az ország területére, két hétig nem hagyhatom el a házat, de szerencsére teljesen egészséges vagyok

mondta a zalaegerszegi klubhonlapnak a 24 éves játékos.

Elmondta, hogy a Dunaszerdahelytől 15 kilométerre található Nádszeg környékén lévő erdők jó terepek lennének a szabadidős sportoláshoz, de mivel nem hagyhatja el az otthonát, így a négy fal között és a kertben tud csak mozogni. Így elég egyhangúak a napjai, követi a ZTE erőléti edzőjének előírásait.

Bár magyarországi állampolgársága nincs (Szlovákiában nem engedélyezett a kettős állampolgárság), viszont itteni lakcíme igen, így a hatósági karantén hétfői letelte után bármikor vissza tudna utazni Zalaegerszegre.

Hiányzik a mozgás, a megszokott életem, nagyon szeretnék újra a pályán lenni, de persze ki kell várni, hogy alakul a járványügyi helyzet. Azért szeretném, ha befejeződne a bajnokság, hogy a pályán tudjuk bebizonyítani, hogy igenis bent tudunk maradni és a ZTE-nek az NB I-ben van a helye.

25 forduló után a ZTE az utolsó előtti, kiesést jelentő helyen áll az NB I-ben, viszont azonos a pontszáma a Pakssal, az Újpesttől egy, a Debrecentől kettő, a Kisvárdától pedig három pontra van elmaradva.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik