Magyar foci

Pénzügyi támogatást kaphatnak a bajba jutott magyar futballisták

Segít a HLSZ.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szociális támogatást nyújt a tagjainak. A közlemény alapján a HLSZ a kialakult krízishelyzetben a saját eszközeivel igyekszik segítséget nyújtani a játékosok egészségének megőrzéséhez, a fizetéscsökkentés miatt nehéz helyzetbe kerülő hivatásos labdarúgóknak, valamint hozzájárulni a járvány terjedése elleni társadalmi összefogáshoz.

A játékosok és környezetük egészségének védelme érdekében a HLSZ saját költségén orvosi szájmaszkokkal látja el az NB I-es, NB II-es és a női NB I-es klubok labdarúgóit, csapatonként ötven védőeszközt oszt ki. A maszkokat a csapatkapitányokon keresztül, folyamatosan juttatják el a játékosokhoz.

Mint olvasható, az NB I-es, és különösképp az NB II-es és NB III-as klubok profi szerződéssel rendelkező futballistái közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár húsz-ötvenszázalékos – elvonása következtében. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani.

A szervezet pályázat útján dönt a rendkívüli szociális támogatás odaítéléséről, előre meghatározott feltételrendszer alapján. A beérkező igényeket a HLSZ elnökségi tagjaiból, illetve első- és másodosztályú játékosokból álló grémium bírálja el. A rendelkezésre álló keret erejéig minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.

Kiemelt kép: eto.hu

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.