Magyar foci

Járványhelyzetben is hetente háromszor edz a Fradi

Kis csoportokban foglalkoznak az NB I-es listavezető játékosaival.

Az élvonalban címvédő és listavezető Ferencváros kis csoportokban, hetente háromszor edz a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben. Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere az M4 Sportnak pénteken elmondta, hogy hétfőnként, szerdánként és péntekenként gyakorolnak a népligeti edzőközpontban. Ilyenkor legfeljebb hat játékos van egyszerre a pályán, akik otthon öltöznek át, érkezéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket.

Ezeken az ötven-hatvan perces edzéseken minden játékformát, gyakorlatot mellőzünk, amelyek során a játékosok közel kerülhetnének egymáshoz, tehát betartjuk az előírásokat

– nyilatkozta. Hozzátette, ezek a gyakorlatok leginkább fizikai terhelést jelentenek, de próbálnak labdarúgás-specifikus feladatokat adni, vagyis a labda is jelen van a gyorsulások, lassulások, irányváltások során.

Maximum két hónapos türelmi időt kap a magyar foci
Kimatekoltuk, milyen tervei lehetnek az MLSZ-nek a magyar labdarúgó-bajnokságok folytatására.

Az FTC keretében tíznél is több nemzet képviselteti magát, de Hajnal elmondása szerint egyetlen játékostól sem érkezett olyan ilyen jellegű kérés a járvány kitörése előtt, vagy azóta, hogy haza szeretne utazni.

Számukra is természetes volt, hogy maradnak, és készenlétben várják, mit hoz a jövő.

A korábbi 59-szeres válogatott futballista kifejtette: óriási kihívás számukra, hogy megtalálják a legjobb megoldást a jelenlegi körülmények között, hiszen mindenképpen meg akarnak felelni az egészségügyi előírásoknak.

A legfontosabb, hogy minden kockázatot kizárjunk, és jó példát mutassunk. Ugyanakkor felelősséggel tartozunk a klub iránt is, ezért a játékosokat arra is felkészítjük, hogy ha folytatódik a bajnokság, akkor a lehető legjobb állapotban legyenek

– magyarázta. Hajnal elmondta, sok magyar és külföldi sportvezetővel kommunikál, mindenhol elsődleges cél, hogy folytathassák a bajnokságot, ezt remélik a Ferencvárosnál is.

Vége az irreális bérek korszakának a magyar futballban
Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója arra számít, hogy az egész futballunk gondolkodását átalakíthatja a koronavírus nyomában járó gazdasági visszaesés.

Meglátása szerint ha mégsem engedné meg az egészségügyi helyzet a folytatást, akkor alaposan el kell gondolkozni, miként zárják le az idényt.

Hangsúlyozta, hogy az FTC kedvező helyzetben van, hiszen hárompontos előnnyel vezeti a tabellát, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott, ezért igazából senki nem kérdőjelezhetné meg a bajnoki címét.

Az OTP Bank Ligában március 14-én rendeztek legutóbb mérkőzéseket, az idényből még nyolc forduló van hátra.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik