Magyar foci

Kinevezték a Honvéd új sportigazgatóját

Urbányi István hamarosan személyesen is csatlakozik a klubhoz.

Új sportigazgatót nevez ki a Budapest Honvéd FC vezetősége, a jövőben Urbányi István tölti be a pozíciót – jelentette be a klub hivatalos honlapja. A korábbi magyar válogatott játékos jól ismeri a klubot, hiszen több időszakban is játszott Kispesten, két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Honvéddal. Urbányi István az elmúlt két évben az amerikai Sporting Kansas City (itt szerepel a kispestiek korábbi kiválósága, a magyar válogatott Baráth Botond is) kiválasztásért felelős igazgatójaként dolgozott.

A szakembert, akinek jelenlegi feladatai közé tartozik a nemzetközi kapcsolatrendszer építése, szerződése még a Kansashez is köti, így – bár a munkát Amerikából már elkezdte – személyesen április folyamán csatlakozik majd a Honvédhoz.

Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója szerint komoly erősítést jelent az új sportigazgató érkezése:

Mindenképpen olyan szakembert szerettünk volna, aki ismeri a magyar közeget, de rendelkezik nemzetközi tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel is. István nemcsak játékosként, edzőként, hanem menedzserként is számos tapasztalatra tett szert, ráadásul kötődik a klubhoz. Szeretnénk az általa megszerzett tudást is kamatoztatni a klub további fejlődése érdekében.

Urbányi István megtisztelőnek és izgalmasnak nevezte a felkérést a klubhonlapon:

Csodálatos időszakokat töltöttem Kispesten és most is azt látom, hogy az új tulajdonosok érkezésével egy olyan profi és modern szemléletű klub formálódik, amelyik méltó lehet az elmúlt több mint száztíz évhez. Nagyon várom, hogy újra itt dolgozhassak.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik