Ezt üzente Marco Rossi az Eb elhalasztása után

Most nem a győzelemért, a családunk egészségéért kell harcolni.

Immár hivatalos, amiről napok óta beszélnek: az öreg kontinenst is megrázó koronavírus-járvány miatt elmarad a nyári Európa-bajnokság. A tornát a tervek szerint egy év múlva (rajt 2021. június 11-én) pótolnák, az európai futballszövetség természetesen biztosítja az Eb-re már jegyet váltó szurkolóknak a visszaváltás lehetőségét.

Bizonytalan a március végén induló, ám természetesen lefújt Európa-bajnoki pótselejtezők sorsa is; mint a honi szövetség hivatalos honlapján olvasható, a mérkőzések mielőbbi megrendezése elsődleges a döntéshozók számára, akik szeretnék, ha a találkozókra a júniusi FIFA-játéknapokon sor kerülhetne. A világjárvány hetek alatt padlóra küldte a labdarúgást, ugyanakkor a magyar válogatottat irányító Marco Rossi – aki a tervek szerint hétfőn hirdetett volna keretet – amondó, e nehéz időkben másra kell összpontosítani.

Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni. Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért. Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet egészen biztos döntést hozni a folytatásról, de mi a mostani döntésnek megfelelően készülünk. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk. Ha ezt közösen elértük és túl leszünk ezen a nehéz időszakon, akkor majd újra koncentrálhatunk arra, hogy a labdarúgásban kitűzött céljainkat elérjük. Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni. Addig viszont ez a közös feladatunk, amit csak együtt érhetünk el

– idézi Rossit az mlsz.hu.

Kiemelt kép: mlsz.hu