Magyar foci sport

Ezt üzente Marco Rossi az Eb elhalasztása után

Most nem a győzelemért, a családunk egészségéért kell harcolni.

Immár hivatalos, amiről napok óta beszélnek: az öreg kontinenst is megrázó koronavírus-járvány miatt elmarad a nyári Európa-bajnokság. A tornát a tervek szerint egy év múlva (rajt 2021. június 11-én) pótolnák, az európai futballszövetség természetesen biztosítja az Eb-re már jegyet váltó szurkolóknak a visszaváltás lehetőségét.

Bizonytalan a március végén induló, ám természetesen lefújt Európa-bajnoki pótselejtezők sorsa is; mint a honi szövetség hivatalos honlapján olvasható, a mérkőzések mielőbbi megrendezése elsődleges a döntéshozók számára, akik szeretnék, ha a találkozókra a júniusi FIFA-játéknapokon sor kerülhetne. A világjárvány hetek alatt padlóra küldte a labdarúgást, ugyanakkor a magyar válogatottat irányító Marco Rossi – aki a tervek szerint hétfőn hirdetett volna keretet – amondó, e nehéz időkben másra kell összpontosítani.

Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni. Ugyanakkor ezekben a napokban valami a futballnál is sokkal fontosabb: harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért. Olaszként különösen jól tudom, hogy ez a helyzet mennyire embert próbáló és komoly feladat. Érthető tehát, ha most nem lehet egészen biztos döntést hozni a folytatásról, de mi a mostani döntésnek megfelelően készülünk. Jelenleg az a legfontosabb, hogy mindannyian otthon maradjunk, így elérve azt, hogy a vírus terjedésének mértékét és sebességét csökkenteni tudjuk. Ha ezt közösen elértük és túl leszünk ezen a nehéz időszakon, akkor majd újra koncentrálhatunk arra, hogy a labdarúgásban kitűzött céljainkat elérjük. Akármikor is kell legközelebb pályára lépnünk, készen fogunk rá állni. Addig viszont ez a közös feladatunk, amit csak együtt érhetünk el

– idézi Rossit az mlsz.hu.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!