Magyar foci

Egész Magyarországnak üzent a megtáltosodó Haladás vezetőedzője

„Másról is szólt a mai mérkőzés, másról is szólnak a napjaink”

Már az első félidőben kialakult a Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 1912 Előre NB II-es mérkőzés végeredménye: 3-1-re nyertek a szombathelyiek.

Mátyus Jánost télen nevezték ki az akkor még kiesőhelyen álló vasiak élére, azóta a csapatát csak az élvonalbeli Budapest Honvéd tudta legyőzni – a Magyar Kupában elszenvedett 1-0-s vereségre otthon 2-1-es győzelemmel felelt a csapata, de idegenben lőtt góllal az NB I-es rivális jutott tovább. A másodosztályban négy győzelem mellett három döntetlen a mérleg.

Mátyus az újabb győzelem után azonban elsősorban nem futballra tért ki.

Isten óvja Magyarországot! A futball nagyon fontos dolog, a mi életünkben majdnem a legfontosabb, de másról is szólt a mai mérkőzés, másról is szólnak a napjaink. Nagyon bízom, hogy megkíméli nem csak Szombathelyt, hanem Magyarországot ez az elképesztő vírus. Ma emiatt játszottunk nézők nélkül, ami nekünk emberhátrány. Ami a meccset illeti, nagyszerűen kezdtük a találkozót, gólt szereztünk az elején, az ellenfél ugyan kicsit feljött, de újabb két szép gólt szereztünk és mi is domináltunk. A második félidőben nem játszottunk túlságosan látványosan, ott már csak egyetlen célunk volt, hogy az eredményt tartsuk. A Békéscsaba jó csapat, jó edzővel, de ma hatalmas lehetőségük nem is nagyon volt, magabiztosan álltunk a lábunkon. Természetesen nem lehet hátradőlni, de most már jobb ránézni a tabellára, hiszen amikor idekerültem hat pont hátrányunk volt a bennmaradó helytől, míg most négy pont előnyünk van. A csapat fantasztikus munkát végez, jó úton jár

– idézi Mátyust a klub hivatalos honlapja.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik