Magyar foci

Öt gólig jutott a Fradi és a Kisvárda, a ZTE leiskolázta a Debrecent

NB I, szurkolók nélkül.

Szenzációs első félidei hajrájával lényegében eldöntötte a Honvéd elleni szombati mérkőzését a Kisvárda. Mint ismert, a honi élvonal 25. fordulójában a koronavírus-járvány miatt valamennyi helyszínen szurkolók nélkül rendezték meg az összecsapásokat, így az Illovszky Rudolf Stadionban sem látták sokan, hogy a 43. és a 44. percben is gólt szerez a vendégcsapat. Bódog Tamás együttese a folytatásban sem lassított a tempón, és szinte kiütötte a fővárosi riválisát.

Meglepő eredmény a Zalaegerszeg háromgólos debreceni diadala is, melyhez hozzájárult egy hatalmas kapusbaki: a 38. percében Stieber Zoltán sem nagyon hihette, hogy megzavarja Tomas Kosickyt; aztán mégis.

Az NB I élén álló FTC ezúttal nem számíthatott a többezres táborára, pedig a ferencvárosi szurkolóknak bizonyosan tetszett volna a Kaposvár elleni gólzápor. Egy darabig tartotta magát a somogyi rivális, de a vége „csúnya” lett: a Fradi a második felvonásban négy találatot tett hozzá a szünetbeli egyhez (Franck Boli jegyezte).

Az albérletben Zalaegerszegen futballozó Újpestnek is nagyon kellett volna a siker, ám Litauszki Róbert góljára az utolsó pillanatban érkezett a paksi válasz (Könyves Norbert).

Kiemelt kép: twitter/fradi.hu

Magyar bajnokság, 25. forduló

Ferencvárosi TC–Kaposvári Rákóczi FC 5–0 (1–0)

Gólszerző: Boli (37.), Isael (58.), Blazic (73.), Varga R. (85., 90+3.)

 

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC 0–0

 

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0)

Gólszerző: Litauszki (57.), ill. Könyves (90+4.)

 

Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good 1–5 (0–2)

Gólszerző: Lanzafame (52. – tizenegyesből), ill. Sassa (43.), Lucas (44.), Rubus (62.), Cukalasz (76.), Gosztonyi (83.)

 

Debreceni VSC–ZTE FC 0–3 (0–2)

Gólszerző: Bobál G. (30.), Stieber (38.), Radó (87.)

 

19.30: Mol Fehérvár FC–Diósgyőri VTK (tv: M4 Sport)

Olvasói sztorik