Magyar foci

Váratlan fordulattal ért véget a győri focibalhé

Kibékült az utóbbi napokban egymásnak üzengető klubtulajdonos és polgármester.

Az elmúlt néhány nap viharos eseményei után Dr. Dézsi Csaba András Polgármester Úr és Mányi József, az ETO Futball Kft. tulajdonosa leültek és megegyeztek abban, hogy a közös cél az, hogy Győr városában az utánpótlás bázisunkra építve az ETO maga mögött hagyja ezt a nehéz időszakot és minél hamarabb visszaszerezze történelméhez méltó helyét az NB I-ben

– ezzel a bevezetővel jelent meg egy hivatalos közlemény kedd este az NB II-es ETO FC Győr hivatalos honlapján.

Ez azért meglepetés, mert a felek az utóbbi napokban egyre keményebben üzengettek egymásnak a médián keresztül. Előbb Mányi József klubtulajdonos teregette ki a szennyest, és többek között a hamarosan elkövetkezendő edzőváltásról, valamint a városvezetés hozzáállásáról is beszélt.

Erre reagálva a polgármester a Facebookon azt írta: „Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni. Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket.”

Petrov Iván polgármesteri biztos hozzátette: Mányi kijelentette, hogy nem akar az ETO-ból NB I-es csapatot, „ahogy pedig a honi közegről beszélt, hogy is fogalmazzak hogy ne pereljen be miatta… Nem futballszerető ember benyomását keltette.”

Erre reagálva Mányi bedobta a törölközőt, és bejelentette, hogy kiszáll a győri fociból.

Bedobja a törölközőt a magyar focicsapat tulajdonosa
Nyilatkozatháború végén változások lesznek Győrben.

Ehhez képest most jött a nagy kibékülés. A friss közlemény így zárul:

Az ETO Futball Kft. elfogadja Polgármester Úr érvelését, miszerint a kiemelt központi akadémiai támogatás egyben azt is jelenti, hogy a győriek is méltóképpen támogatják a futballt a befizetett adókból. Megállapodtak abban is, hogy az ETO a hatékony utánpótlás nevelés mellett új távlatokat nyit: felvállalja a Győri Ovifoci Klub támogatását is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb, óvodáskorú gyerekek is színvonalas körülmények között ismerkedhessenek a labdarúgással.

Ezzel együtt egyébként kijött ma, azaz a fenti békülés után fél nappal egy friss interjú is a polgármesterrel a szemlelek.net oldalon. Ebből egyértelmű, továbbra sincs jó véleménye a győri profi labdarúgásról.

Nézőpont kérdése, hogy mit tartunk élsportnak. Én ezt a problémát a munka oldaláról közelítem meg – amint korábban említettem, a munka rendkívül fontos számomra. Annak pedig egyetlen titka van: csinálni kell. Számomra a munka nem kényszer, hiszen abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy azt csinálom, amit szeretek. Nem ezt látom viszont a Győri ETO felnőtt futballistáinál. Lelketlen, eredménytelen, küzdelem nélküli játékot látok, holott a versenysport meggyőződésem szerint a küzdelemről szól.

Kiemelt kép: eto.hu

Olvasói sztorik