Magyar foci

„Lelketlen, szívtelen teljesítmény” – szópárbajt vív a győri klubtulajdonos és a városvezetés

Megy az üzengetés.

Napok óta egyre furcsább lesz a győri futball körül kialakult helyzet. Megírtuk: a szócsata azzal indult, hogy Mányi József klubtulajdonos a kisalfold.hu-nak adott interjújában kiteregette a szennyest, és többek között a hamarosan elkövetkezendő edzőváltásról, valamint a városvezetés hozzáállásáról is beszélt.

Jövő héten meneszthetik Kondás Elemért
Szepessy László lehet az ETO FC Győr új vezetőedzője.

Szerdán fogadott Dézsi Csaba, Győr polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától.

Az elhangzottakra természetesen reagált a két nevesített városvezető.

Dézsi Csaba András a Facebookon azt írta:

Az ETO focit jelenleg képviselő tulajdonos kontra győri városvezetés kérdésében Petrov Iván polgármesteri biztos pontosított egy picit. Hiszen Mányi úr nem arról beszélt, hogy neki mik a tervei, hanem pletyka szinten fecsegett egy megbeszélésről, ahol elmondtam többek között, hogy ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni. Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket.

Petrov Iván pedig a Kisalföldben válaszolt a kritikára.

Mányi úr egy nyolc szem között történt beszélgetésből ragadott ki szerintem hamiskásan részleteket, ami nem túl szerencsés dolog, a legtöbbet szerintem ezzel a labdarúgásnak ártott. Azt már nem mondta el, hogy a beszélgetés elején kijelentette, hogy ő nem akar az ETO-ból NB I-es csapatot, ahogy pedig a honi közegről beszélt, hogy is fogalmazzak hogy ne pereljen be miatta… Nem futballszerető ember benyomását keltette. Győrben egyébként sem élsport, hanem élő sport támogatás van, ebbe beletartozik a szabadidő- és a versenysport, valamint az utánpótlás – a junioroktól az óvodásokig – segítése is. Ennek a teljes összege egy harmincada annak amit Mányi József az ETO NB I-es szerepléséhez szükségesként megjelölt.

Kiemelt kép: eto.hu

Olvasói sztorik