Magyar foci sport

Élesen kritizálta a játékvezetőket a ZTE tulajdonosa

Végh Gábor a bajnoki lebonyolítást is rossznak tartja.

Továbbra sincs jó pozícióban a ZTE az NB I-ben, Dobos Barna leváltása után sem indultak meg felfele a táblázaton. A a 11. helyezett ZTE FC hátránya négy pont az előtte álló Kisvárda mögött.

A kék-fehérek tulajdonosa ennek ellenére nem tudja, hogy megérte-e lecserélni a vezetőedzőt, és Márton Gábort kinevezni.

 Majd az idény végén kiderül, jól, illetve hogy idejében döntöttük-e. Sokkal összetettebb a probléma, mintsem hogy kizárólag az edző taktikája alapján sikerül-e elkerülnünk a kiesést. Kitartottunk Dobos Barna mellett is, és nincs ez másként Márton Gáborral sem, szakmai kérdésekbe korábban sem szóltam bele, és ez továbbra sem változik

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Végh Gábor.

A sportvezető egészen másban látja a vesszőfutás okait.

Súlyosabb probléma azonban, hogy a játékvezető-képzésben olyan tizenhat-tizenhét éves fiatalok vesznek részt, akiknek a többsége sohasem futballozott, s amint hatalmat kap a pályán, arroganciával próbál tekintélyt szerezni. És akkor még szóba sem hoztam az évek óta problémát jelentő bajnoki rendszert. Talán nem az első vagyok, aki nehezményezi, hogy a háromkörös bajnokság mennyire igazságtalan a kisebb klubok körében, és ehhez a témakörhöz tartozik, hogy a másodosztályban nem lehet légiósokat alkalmazni, tehát egy feljutó csapatnak a nyáron, néhány héten belül kellene labdarúgókat szerződtetnie, a keretet összeállítania, s a bajnokságban versenyképesnek lennie. S ha az idény végén kiesnénk, a szabályrendszer alapján ismét alakíthatnánk át a keretünket

– mondta.

Kiemelt fotó: ztefc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!