Magyar foci

Magyar kisfiúk rajza is díszíti az Európai Szuperkupa-döntő meccslabdáját

A 2020-as Európai Szuperkupa-döntő hivatalos meccslabdáját olyan gyerekek rajza díszíti, akik az UEFA gyermekalapítványa által támogatott projektekben vesznek részt – olvasható az MLSZ honlapján. A több országból érkezett rajzok között két budapesti kisfiú, Joci és Erik munkája is látható a labdán. Mindketten aktív résztvevői az MLSZ által 2012 óta támogatott Oltalom Alapítvány rendszeres futballedzéseinek és az egyesület által szervezett programoknak.

Nem marasztalja Kariust a Besiktas
Sokallják az árát.

Joci elmondása szerint a futballt azért is szereti, mert olyankor együtt lehet a barátaival, ami mindig öröm számára. Rajzán a két egymás ellen játszó csapatot lelkes szurkolók éltetik a nézőkkel teli stadionban. Erik lelkes Ferencváros-rajongó, így természetesen kedvenc csapata inspirálta a rajz készítése közben. A foci kiemelkedő szerepet játszik életében, így minden alkalmat örömmel megragad, hogy barátaival játsszon.

A rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin válogatta ki, aki egyben az Alapítvány igazgatóságának elnöke is.

Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek izgatottak lesznek, amikor meglátják rajzaikat a Szuperkupa meccslabdáján és látják kedvenceiket, ahogy épp gólokat rúgnak azzal a labdával, melyen az ő munkájuk is látható. Inspiráló volt látni ezeket a kiváló munkákat és megismerni a rajzokat készítő gyerekek történeteit. Remélem, hogy az a felett érzett öröm, hogy munkájuk egy ilyen jelentős esemény labdáját díszíti, a jövőben is motiválni fogja őket abban, hogy futballozzanak és kövessék álmaikat

– mondta az UEFA elnöke.

Az idei Szuperkupa-döntőt augusztus 19-én Portóban rendezik majd meg.

Kiemelt kép: MLSZ

Olvasói sztorik