Magyar foci

Fehérváron folytatódott az újpesti rémálom

Muszliu gólja döntött.

Szidtuk eleget a Vidi és az Újpest kupameccsének első felvonását, így ezúttal nem részleteznénk a színvonalat, noha valamelyest javult múlt keddhez képest. Mi több, ezúttal még gól is született, bár csaknem másfél órát kellett várni rá.

Pedig a gerincproblémák miatt hiányzó Juhász Roland nélkül kiálló fehérváriak már az első percekben előnybe kerülhettek volna, ám Ivan Petrjak és a tétmeccsen ezúttal debütáló Tamás Olivér sem váltotta gólra a helyzetét. Fájdalom, a kezdeti iram gyorsan odalett, egyszersmind ellaposodott a találkozó.

A számtalan problémával küzdő, hetek óta pocsékul teljesítő Újpest képtelen volt nyomást gyakorolni a riválist, míg Joan Carrillo csapata a helyzetekkel állt hadilábon. Egészen a hajráig. A 89. percben Petrjak szögletét csúsztatta meg Tamás Olivér, a labda a hosszún érkező Viszar Muszliu elé került, aki közelről nem hibázott. Az északmacedón védő döntött…

Ami a többi nyolcaddöntőt illeti, a Dorog kettős győzelemmel tudta le a III. ker TVE elleni párharcot, az MTK-nak pedig a Dunaújváros nem jelentett akadályt. Az élvonalbeli Zalaegerszeg visszavágott a harmadosztályú Lipótnak, a Puskás Akadémia pedig ismét „lenullázta” az NB II-es Békéscsabát (3–0, 3–0).

„NB I-es” párharcot vívott a Kaposvári és a Mezőkövesd, és a borsodiak másodszor is legyőzték a Rákóczit.

A másodosztály 18. helyén álló Haladás a visszavágón ledolgozta a Honvéd elleni egygólos hátrányát, mi több, a hosszabbításban Tóth Barna megduplázta a vasiak előnyét. A kiesés szélére sodródó kispestieket a horvát Ivan Lovric találata mentette meg a századik percben. Az élvonalbeli csapat idegenben lőtt góllal jutott tovább.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

III. ker TVE–Dorogi FC 0–2 (0–0)

Továbbjutott: Dorog 6–1-es összesítéssel

 

Mol Fehérvár FC–Újpest FC 1–0 (0–0)

Tj: Fehérvár (1–0)

 

Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–3 (0–1)

Tj: Mezőkövesd (5–2)

 

Zalaegerszegi TE FC–Lipót Pékség SE 5–1 (2–0)

Tj: ZTE (6–4)

 

Paksi FC–Pécsi MFC 1–0 (0–0)

Tj: Paks (3–1)

 

Puskás Akadémia FC–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)

Tj: Puskás (6–0)

 

Dunaújváros–MTK Budapest 0–2 (0–1)

Tj: MTK (5–0)

 

Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd 2–1 (1–0, 1–0) – hosszabbítás után

Tj: Honvéd (2–2, idegenben lőtt góllal)

Olvasói sztorik