Magyar foci

Lanzafame a balhéról: Provokáltak, rugdostak és inzultáltak

Balhéval ért véget a Budapest Honvéd a Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének első mérkőzése: Davide Lanzafame és Szekér Ádám akaszkodott össze, majd tömegjelenet alakult ki, aminek a végén Kálnoki Kis Dávid és Jagodics Márk piros lapot kapott.

A szombathelyiek vezetőedzője, Mátyus János azt mondta, elképesztő, ami történt, és elfogadhatatlan, hogy egy játékos, akit befogadott a magyar futball, megüt egy másik focistát. Jagodits arról beszélt, hogy Lanzafame egész meccsen csúnyán viselkedett a 18 éves Szekérrel, ezért, mint a Haladás csapatkapitánya, odament számon kérni az olasz csatárt, a piros lapját így nem is vitatja.

A mérkőzés másnapján Davide Lanzafame is elmondta a magáét a kispestiek honlapján. Azt mondta, mindenki azt látta, mi történt a lefújás után, pedig annak voltak előzményei.

Az egész találkozó azzal telt el, hogy provokáltak. Úgy éreztem, hogy utaznak rám, folyamatosan rugdostak, és verbálisan is inzultáltak. A pályán és a kispadról is végig mentek a beszólások, a Haladás edzője azt kiabálta felém, hogy majd a meccs után megvár a stadion előtt, sőt, ami még szomorúbb számomra, hogy a családomat is keresetlen szavakkal illette. Ezt teljességgel elfogadhatatlannak tartom.

Azt is mondta, hogy sosem azt nézte, hány éves az ellenfele, tiszteli a riválisok játékosait, nem velük, hanem a labdarúgással akar foglalkozni. Ő sem tartja jónak, hogy elszabadultak a lefújás után az indulatok, de „olyankor dolgozik az adrenalin az emberben”. Innentől kezdve ő nem is akar foglalkozni a történtekkel, a Kaposvár elleni bajnokira koncentrál.

A szövetség viszont nem zárta le az ügyet: az MLSZ hivatalos honlapján jelezte, fegyelmi eljárás indul a mérkőzés után történtek miatt. A találkozót a Honvéd nyerte meg 1-0-ra.

Olvasói sztorik