Magyar foci sport

Egy hírlap lila majmokként hivatkozott az újpestiekre

Minden sporttal foglalkozó oldal megírta, hogy az Újpest FC stadionjában a gyepet alkalmatlannak találta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) arra, hogy a Ferencváros elleni derbit lejátsszák rajta. Előbb új helyszínről lehetett hallani, majd kisvártatva jött a hivatalos bejelentés, hogy teljesen el is halasztják a találkozót.

A frissen felújított gyepszönyeg körüli szürreális esetről a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása, a Duol.hu meglehetősen sajátos módját választotta az események közlésének. A 444.hu szúrta ki, hogy „Bajban a lila majmok” felirattal került ki az újság Facebook-oldalára az egyik újpesti gyepmizériával kapcsolatos cikk.

Fotó: 444.hu

Később aztán finomították a szerkeszthető kiírást arra, hogy „a csapat sem jobb, mint a pálya”, mostanra viszont már el is tűntették inkább a bejegyzést a Facebookról. A cikk egyébként Takács Zoltán jegyzete a kialakult helyzetről, amely önmagában nem ebben a stílusban és felütéssel született meg, ez továbbra is elérhető a weboldalon.

Kiemelt kép: Szirtesi László/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!